Bandidos-rocker stod bag dobbelt drabsforsøg

To mænd er netop kendt skyldige i dobbelt drabsforsøg med militære håndgranater rettet mod et kærestepar i deres hjem i Mullerup

Politiets teknikere arbejdede på gerningsstedet efter angrebet. 
Foto: Per Rasmussen
Politiets teknikere arbejdede på gerningsstedet efter angrebet. Foto: Per Rasmussen
Følg Krimi

RETTEN I HOLBÆK (Ekstra Bladet): En 38-årig Bandidos-rocker og et 32-årigt tidligere prøvemedlem er kendt skyldige i at stå bag et håndgranat-angreb 3. oktober sidste år.

Det har Retten i Holbæk netop afgjort.

Ved angrebet blev to menneskers liv sat i fare, da der blev kastet to militærgranater ind gennem vinduet til deres stue.

Retten lagde til grund, at angrebet var motiveret af hævn, fordi det 47-årige offer tidligere har vidnet mod et andet Bandidos-medlem.

Retten lagde blandt andet vægt på, at den 38-åriges blod blev fundet på gerningsstedet, ligesom nummerplade-oplysninger placerede en bil, han var bruger af, i nærheden af gerningsstedet.

De to tiltalte, der begge er massivt tatoveret ud til fingerspidserne - den ene også i baghovedet og ansigtet - tog skyldkendelsen uden den store reaktion. Heller ikke på tilhørerpladserne, hvor der sad både pårørende og Bandidos-rockere, var der synlige reaktioner.

Ville skræmme beboer
Den 32-årige har fra retssagens start erkendt at have kastet håndgranaterne ind i huset i Mullerup på Vestsjælland en tidlig søndag morgen.

Han har hævdet, at han var alene om angrebet, der angiveligt havde til formål at skræmme den 47-årige mandlige beboer i huset. Den 47-årige blev ramt af fragmenter i foden, mens hans yngre samlevende, der også var i huset, slap uskadt.

Ifølge et ekspertvidne fra hæren var det dog rent held, at kæresteparret slap med livet i behold.

Sagen kort:

Iføge anklageren tog de to tiltalte mænd til Mullerup for at dræbe husets beboere, en kvinde på 34 år og en 47-årig mand 3. oktober 2020.

Med sig havde de angiveligt to håndgranater, der blev kastet ind igennem en rude, inden de detonerede og hærgede hjemmet.

Tusindvis af glasskår fløj rundt fra splintrede ruder og den 47-årige mand måtte efterfølgende have pillet glasskår og fragmenter fra håndgranaterne ud af sin ene fod, mens kvinden på mirakuløs vis slap uskadt.

Herfra tog sagen en bizar drejning. Beboerne var nemlig bevæbnet til tænderne.

Offer var bevæbnet
Det opdagede politiet, da patruljer og ambulancer ankom til ejendommen, efter håndgranaterne var sprængt.

Uden for hjemmet fandt politiet flere voldsomme våben, heriblandt en fuldautomatisk og en semiautomatisk riffel.

De to ofre blev derfor anholdt og begge idømt hårde straffe for våbenbesiddelse i juni i år.

Under sagen kom det frem, at de udover automatvåbnene var i besiddelse af en salonriffel og flere knive, og havde en økse sat fast i hoveddørens karm.

Bange for Bandidos
Den mandlige beboer erkendte at have været i besiddelse af våbenlageret, og fortalte i retten, at han havde anskaffet sig våbnene af frygt for at medlemmer af Bandidos ville opsøge ham for at få hævn.

Manden var i 2019 offer for et groft økseoverfald, hvor han fik dybe hug i både hovedet og på kroppen, og efterfølgende var i livsfare. Under retssagen vidnede han mod en af overfaldsmændene, en 35-årig Bandidos-rocker, og ifølge offeret selv var han efterfølgende konstant angst for repressalier fra rockerklubbens medlemmer på fri fod.

Bandidos-rockeren blev i september 2020 idømt tre et halvt års fængsel - omkring en måned før, at håndgranat-angrebet fandt sted.

Bortkaster forklaring
Begge forsvarere procederede ved sidste retsdag for, at hvis deres klienter blev kendt skyldige, skulle det være efter den mildere paragraf for fareforvoldelse og ikke drabsforsøg, som anklagemyndigheden har rejst tiltale for.

Nævninge og dommere var dog enige om at kende de to mænd skyldige i dobbelt drabsforsøg og har dermed valgt at se bort fra de to mænds forklaring om, at det kun var den yngre mand, der stod bag angrebet.

Herudover har retten forkastet forklaringen om, at intentionen blot var at ryste den 47-årige på grund af et ikke nærmere specificeret mellemværende.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+