Annonce:
Annonce:

Bandidos rykker ind i 'HA-land'

Bandidos har åbnet nyt klubhus og er tilbage på Amager. Det får Hells Angels til at markere sig på de sociale medier

Rockerklubben Bandidos poserede lørdag foran deres nye klubhus på Amager. Privatfoto
Rockerklubben Bandidos poserede lørdag foran deres nye klubhus på Amager. Privatfoto
Annonce:
Følg Krimi
Følg Bandeland
Følg Hells Angels
Følg Bandidos

Rockerklubben Bandidos er rykket ind i et klubhus på Amager. Lørdag var der en slags show-off, da op mod 50 mand poserede foran den nye afdeling i København.

Billedet af de mange mænd i veste med rygmærker blev lagt på de sociale medier af et fremtrædende medlem af rockerklubben. Opdateringen blev fulgt af hjerter i Bandidos farver - rødt og gult -  samt ordene:

- Back in town.

Rockerklubben har tidligere haft et klubhus på Amager, men det fik en brat ende tilbage i september 2011. Bygningen i gule mursten på Amager Landevej blev nemlig torpederet af en lastbil med en sten på speederen, der bragede ind i siden af huset, så det fik store skader.

En lastvogn med en sten på speederen torpederede i 2011 gavlen til et nyåbnet Bandidos-hus på Amager. Foto: Jesper Centervall
En lastvogn med en sten på speederen torpederede i 2011 gavlen til et nyåbnet Bandidos-hus på Amager. Foto: Jesper Centervall

Ingen kom til skade ved påkørslen, og ingen er nogensinde dømt i sagen.

Annonce:

'HA-land'
Amager har ellers i mange år været anset som et 'Hells Angels-område', men det er slut nu, hvor Bandidos er rykket ind i et hvidt hus med sort tag på den sydlige del af øen. På vejen ud til huset passerer man forbi flere rideskoler og spredt bebyggelse. For enden af landingsbanen ved Kastrup Lufthavn dukker bygningen op. Men da Ekstra Bladet ankommer, er der ingen spor af de mange mennesker på billedet.

En enkelt prospect står ved porten og svarer venligt på forespørgslerne om den nye afdeling. Forrest på hans vest er der et mærke, hvor der står Sydhavnen. På den måde fremgår det, at nogle af medlemmerne sandsynligvis stammer fra den afdeling, der tidligere havde hjemme på Speditørvej.

'Fehår' ses umiddelbart til venstre for træet midt i billedet. Foto: Byrd/Kasper Løjtved
'Fehår' ses umiddelbart til venstre for træet midt i billedet. Foto: Byrd/Kasper Løjtved

Ekstra Bladets research viser også, at det tidligere mangeårige medlem af netop HA Jørgen 'Fehår' Rinke er en del af den nye afdeling. Han blev sammen en håndfuld andre rockere smidt ud af HA og efterfølgende optaget i Bandidos. De øvrige eks-HA'ere indgår også i Bandidos på Amager.  

Annonce:

Kold luft mellem klubber
Efter den Store Nordiske Rockerkrig blev der i 1997 lavet en såkaldt samarbejdsaftale, hvor de to rockerklubber populært sagt delte landet mellem sig. Men den blev sidste efterår revet over af Hells Angels, som ikke mente, at Bandidos overholdt flere af aftalens punkter.

Et af argumenterne var blandt andet, at Bandidos var for tæt på Loyal to Familia, fordi medlemmer af LTF øjensynligt var inviteret med til en klubfest. Herefter optog Hells Angels en flok tidligere Bandidos-folk- heriblandt den forhenværende Danmarkspræsident.

Efterfølgende har de to klubber på skift hugget flere tidligere medlemmer fra hinanden, og ifølge kilder med indsigt i miljøet er stemningen i øjeblikket kølig.

Hos Københavns Politi har man ingen kommentarer til sagen.

- Men vi følger rocker- og bandemiljøet tæt, oplyser Knud Hvass, chef for afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi.

 

HA publicerede i den forgangne uge dette foto af medlemmer fra støttegruppen AK81 foran Kronborg i Helsingør, som Bandidos traditionelt betragter som deres område. Privatfoto
HA publicerede i den forgangne uge dette foto af medlemmer fra støttegruppen AK81 foran Kronborg i Helsingør, som Bandidos traditionelt betragter som deres område. Privatfoto

 

Annonce:

AK81'ere poserer foran Kronborg
Knap var det rygtedes, at Bandidos ville åbne en afdeling på Amager, før Hells Angels kom med et modsvar på de sociale medier. Et billede af omkring 40 mørkklædte og maskerede mænd foran Kronborg blev lagt på en instagram-profil ved navn 'Copenhagen East'.

Bandidos har traditionelt siddet på Helsingør, hvor de har deres 'Elsinore-chapter'. Det er også her, at deres magtfulde landsledelse 'Nationalen' samles.

Selvom billedet og teksten antyder, at der nu skulle være en AK81-afdeling i Helsingør, er der ikke andet, som tyder på, at støttegruppen rent faktisk har til huse i byen.

Ifølge kilder med indsigt i miljøet vurderes det, at det i stedet er AK81'ere fra blandt andet Kokkedal, hvor Hells Angels har afdelingen 'Copenhagen East', som poserer, og at det i højere grad handler om at provokere rivalerne i Bandidos. Det sker efter, at Bandidos har åbnet afdelingen på Amager, som i mange år har været anset som 'HA-land', og hvor de har to klubhuse.

Bandidos: - Det er et frit land.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Nordsjællands Politi vedrørende AK81's tilstedeværelse i Helsingør, men de er ikke vendt tilbage inden deadline.

Hells Angels Presse- og Juragruppe er heller ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets spørgsmål om, hvordan billedet og teksten skal tolkes.

Torben Svarrer, der er ledende politiinspektør hos National enhed for Særlig Kriminalitet, NSK, ønsker ikke at udtale sig om Hells Angels-manifestationen, men fortæller, at de løbende monitorer udviklinger i rocker- og bandemiljøet.

Bandidos' talsmand vil til gengæld gerne knytte en skriftlig kommentar:

'Bandidos mc mener, at det er et frit land vi lever i og alle må opholde sig hvor de lyster, det blander vi os ikke i. Vi er ikke klar over, at nogen forsøger at sende os et signal, så det må stå for EB's egen regning. God aften. '

Fra bokseklub til HA's tæskehold: Hemmeligt møde om AK81

'Expect No Mercy': Bandidos' nådesløse krigsmaskine

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: