Bandt elever til borde med tape og slog dem: Her er dommen over lærervikar

Den 43-årige mand er blevet idømt tre måneders betinget fængsel

Ekstra Bladets reporter var til stede i retten. Her udlægger han sagen (Video: René Schütze)
Følg Krimi

En 43-årig tidligere lærervikar er blevet idømt tre måneders betinget fængsel og samfundstjeneste i en sag om vold mod elever i 2. klasse på Gudumholm Skole sydøst for Aalborg.

Manden har samtidig fået frataget retten til at arbejde med børn de næste fem år. Den nu tidligere lærervikar ankede dommen på stedet.

Den 43-årige mand blev dømt for otte forhold ud af i alt 29 i anklageskriftet.

- Retten har lagt vægt på karakteren af volden og den tid, der er gået, siden forholdene blev begået, sagde retsformanden, om frifindelsen i de 21 forhold.

I retten i Aalborg var over 50 forældre og enkelte bedsteforældre mødt op for at overvære domsafsigelsen. På grund af den store mængde af tilhøre blev domsafsigelsen flyttet til den store nævningesal, så alle personer kunne være der.

Flere af forældrene var meget chokeret, da dommeren læste afgørelsen op. Anklagemyndigheden havde krævet et års fængsel til lærervikaren.

Den 43-årige mand var ifølge anklageskriftet tiltalt for at have bundet eleverne fast til borde og pæle med sjippetov og tape. Efterfølgende slog han dem med linealer, et kosteskaft og en knytnæve. Resten af klassen skulle se på, mens volden foregik.

Lærervikar tiltalt: Bandt elever til borde med tape og slog dem

Lærervikar bryder sammen: - Det er vandrehistorier

Lærervikaren har selv nægtet sig skyldig under hele forløbet.

- Jeg forstår stadig ikke, hvad der har udløst det her. Og kommer nok heller aldrig til det, sagde lærervikaren under et af retsmøderne.

Lærervikar for retten for vold mod små børn: - Han grinte bare, når han var ond ved os

'Fik ondt i maven'
Lærervikarens forsvarer har undervejs kaldt anklagerne mod den 42-årige mand for vandrehistorier og mener, at børnenes videoforklaringer, der blev afspillet i retten, var usammenhængende og utroværdige.

Flere af elevernes videoafhøring blev afspillet i Retten i Aalborg, og her forklarede børnene, hvordan de havde haft det, når de havde timer med den 43-årige lærervikar.

- Jeg fik ondt i maven, hver gang vi skulle have ham. Han var rigtig ond og træls og råbte meget af os, sagde en dreng, hvis videoafhøring blev afspillet i retten.

Volden har ifølge børnene foregået fra august til oktober 2015. Det var først i december 2016, at sagen rullede, da en af drengene fra klassen ved en tilfældighed stødte ind i lærervikaren på en restaurant.

Ifølge børnene havde lærervikaren truet dem med at holde mund, hvilket de havde adlydt.

Lærervikaren blev fyret 6. oktober, men det alligevel først 15 måneder senere, at eleverne for første gang sagde noget.

Fyringen var ikke et udslag af den verserende sag, men fordi læreren havde vist en meget voldelig film over for en anden klasse på Gudumholm Skole i Storvorde sydøst for Aalborg.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.