Banedanmark om tysk togulykke: Det sker ikke i Danmark

Tirsdag morgen klokken kort før klokken syv bragede to regionaltoge sammen i den sydtyske delstat Bayern. Ekstra Bladet tog en snak med Banedanmark, for at finde ud af om en sådan ulykke kunne ske i Danmark. Hør deres svar her

Hør Banedanmarks svar på, om en sådan togulykke kan ske i Danmark, her

Da to regionaltoge i morges kørte sammen i det sydlige Tyskland, var det med et brag, der indtil videre har medført 10 døde, 90 tilskadekomne mens én fortsat er savnet.

Ulykken fandt sted på strækningen mellem Rosenheim og Holzkirchen, og det er endnu ikke klart, hvad der helt præcis førte til ulykken, men ifølge tyske myndigheder burde en automatisk bremse have forhindret de to tog i at køre frontalt sammen, og det skal nu undersøges, hvordan det kunne ske alligevel.

Oven på denne ulykke tog Ekstra Bladet kontakt til Banedanmark, der har ansvaret for de danske jernbaner og som står for at vedligeholde og forny banerne, for at høre om en sådan togulykke kan ske i Danmark.

- Sandsynligheden for at sådan noget sker, den er meget, meget, meget lille. Vi er teknisk rigtig godt velfunderede i Danmark til at sikre, at det ikke sker, lyder det fra Rene Makholm Hestbæk, som er områdechef for trafikal drift hos Banedanmark.

Hør hele Banedanmarks svar over artiklen

Ni dræbt i voldsom togulykke: Tyske myndigheder søger desperat bloddonorer

Patrick overlevede tog-tragedie: 'Overalt råbte folk om hjælp'

Den tyske transportminister, Alexander Dobrindt forklarede, at ulykken i Bayern burde være en umulighed, da togene er sikret med et system, der automatisk skulle sørge for at togene ikke kører ind i hinanden.

Ifølge de tyske myndigheder skete sammenstødet i et sving i en skov, og derfor blev lokoførerne alt for sent opmærksomme på, at de to tog havde kurs direkte mod katastrofen.

- Ulykken er sket med høj fart. De to tog har muligvis kørt helt op til 100 km/t, da de kørte sammen, lød det fra transportministeren.

Hør Banedanmarks svar på, om en sådan ulykke kan ske i Danmark, over artiklen

Vidne til tysk togkatastrofe: 'Folk fløj som dukker'

Se video med det forulykkede tog her (Video: AP)