Barnebarn til dræbt cyklist: De hajtænder er fandeme ikke for sjov

Mateen Malik Hussain mistede i morges sin elskede morfar i en trafikulykke i Ishøj

Mateen har ligesom flere andre været forbi ulykkestedet og lægge blomster lørdag aften. (Foto: Privat)
Mateen har ligesom flere andre været forbi ulykkestedet og lægge blomster lørdag aften. (Foto: Privat)
Følg Krimi

Den 75-årige mand, der lørdag morgen blev dræbt i et kryds i Ishøj syd for København, efterlader sig en stor familie samt en stor omgangskreds i lokalområdet.

Ekstra Bladet taler lørdag aften med hans barnebarn Mateen Malik Hussain på 24 år, som befinder sig ved ulykkesstedet for at lægge blomster. Netop hjemvendt fra Rigshospitalet efter en sørgelig afsked med sin morfar, kan han se tilbage på en usædvanlig hård dag.

- Mens jeg har siddet her, er der kommet mindst tre biler forbi med folk, der har lagt buketter og tage afsked. Ingen tvivl om, at han var enormt vellidt i lokalområdet, fortæller Mateen.

Cyklist dræbt i ulykke: Bilist sigtet for uagtsomt manddrab

Bilisten sigtet
Den dræbte nåede omkring klokken halv ni i morges op for enden af Ishøjvej ikke så langt fra hjemmet. Han var på vej hjem fra en indkøbstur i supermarkedet Lidl på cykel. Ved T-krydset for enden af vejen, holder han tilbage bag hajtænderne, før han vil svinge til venstre ad Tranegilde Strandvej.

Men før det sker, bliver han ramt af en 70-årig kvindelig bilist, som svinger ad Ishøjvej. Kvinden er efterfølgende blevet sigtet for uagtsomt manddrab, fordi hun ifølge politiet havde ubetinget vigepligt.

 

Mateens morfar er cyklet fra Ishøjvej og bliver ved T-krydset ramt af en bilist, som kommer fra venstre på kortet ad Trangilde Strandvej. Bilisten, en 70-årig kvinde, er nu sigtet for uagtsomt manddrab (Foto: Google maps)
Mateens morfar er cyklet fra Ishøjvej og bliver ved T-krydset ramt af en bilist, som kommer fra venstre på kortet ad Trangilde Strandvej. Bilisten, en 70-årig kvinde, er nu sigtet for uagtsomt manddrab (Foto: Google maps)

En hård besked til mor
Mateen Malik Hussain fortæller om en knust familie, der stadig er chokerede over deres tab lørdag morgen. For Mateens eget vedkommende har det hårdeste været, at skulle overbringe de dårlige nyheder til sin mor - datteren af den dræbte.

- Min mor arbejder om natten, og hun kom i morges hjem fra nattevagt klokken 7. Hun var gået i seng, men jeg måtte vække hende igen. Det var det sværeste overhovedet, siger Mateen til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Jeg fortalte hende slet ikke, at han var død. Kun at han havde været ude for et trafikuheld. Alligevel sprang hun ud af sengen. Hun kunne se alvoren i ansigt.

Instinktiv vrede
Mateen beskriver din morfar som en frisk og rørig mand, der på trods af sine 75 år, var i imponerende fysisk form.

- Vi talte altid om, at han var så fysisk aktiv. Derfor er det ekstra skrækkeligt, at det her er sket, fortæller han.

Efter trafikulykken har Mateen oplevet en instinktiv vrede, som han på sin facebookprofil har rettet mod bilisten, der påkørte morfaren.


- Mine følelser har fået lidt frit spil på facebook, siger Mateen om sit opslag på de sociale medier.

- En af de absolut mest simple regler i trafikken er for mig vigepligten. Derfor har jeg simpelthen ikke kunne forstå, at den slags kan ske, og det har fyldt mig med en enorm vrede. Selvom jeg jo godt ved, at hun (bilisten red.) ikke har haft intentioner om at slå min morfar ihjel, så mærker det mig meget, siger Mateen, der selv er begyndt at holde særligt godt øje ved ubetinget vigepligt:

- De hajtænder er fandeme ikke for sjov!

Han synes, at sigtelsen er rimelig, men understreger samtidig, at han er overbevist om, det ikke var bilistens hensigt at ramme hans morfar.

Har bemærket krydset før
Selvom Mateen ikke har oplevet direkte problemer med det pågældende T-kryds før, har han før tænkt over, at det er svært at orientere sig, når man når til krydset på Ishøjvej. Og at mange bilister ifølge ham glemmer at overholde vigepligten i krydset ved Tranegilde Strandvej.

- Når man holder bag vigepligten, er det helt vildt svært at se til begge sider, om der kommer nogen kørende. Vejen giver et knæk, som gør, at man skal langt frem for at kigge sig til begge sider, fortæller han.

Ulykken som nu har kostet Mateens morfar livet, har fået den 24-årige mand til at tænke over faren ved at være såkaldt 'blød trafikant'.

- Man tænker ikke over biler som de her sindssygt farlige våben, men ser dem mere som uskyldige transportmidler. Fremover tænker jeg selv meget over min forsigtighed i trafikken, både på cykel og i bil.

Vagtchefen ved Københavns Vestegns Politi kunne lørdag morgen fortælle til Ekstra Bladet, at der ikke er mistanke om, at andre forhold skulle have spillet ind i forbindelse med ulykken.

Hverken bil eller cykel lod til at have defekter. Ligesom der heller ikke er mistanke om, at den 70-årige bilist var påvirket af spiritus.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.