Annonce:
Annonce:

Barnebrud i Nigeria anklages for drab på sin mand

En 14-årig nigeriansk pige anklages for drab på sin 35-årige mand og risikerer dødsstraf. Aktivister raser

Annonce:
Følg Krimi

Anklagemyndigheden i Nigeria har åbnet en sag mod en pige på 14, som nu anklages for drab.

Et vidne i sagen er et andet barn, der angiveligt blev sendt i byen for at købe mordvåbnet, rottegift.

Den 14-årige pige hedder Wasila Tasi'u og er fra en fattig familie i den overvejende muslimske nordlige del af Nigeria. Hun anklages for at have myrdet sin 35-årige mand, og det kan koste hende livet, hvis hun kendes skyldig.

Sagen har vakt bestyrtelse blandt menneskerettighedsaktivister, der siger, at pigen bør behandles som et offer og ikke som en morder.

Hun blev gift med en mand, der var mere end dobbelt så gammel som hende selv, påpeger de.

Anklageren Lamido Abba Soron-Dinkis første vidne i sagen var en syvårig pige, der boede i samme hus som den 14-årige pige og hendes mand på det tidspunkt, da pigen ifølge anklagen blandede rottegift i den mad, hun serverede for sin mand.

Annonce:

Den syvårige er identificeret som en søster til en anden hustru, som den afdøde mand havde. Flerkoneri er udbredt i området.

Den syvårige pige har forklaret, at Tasi'u gav hende penge til at købe rottegift i en lokal butik den 5. april - dagen, da manden døde.

Anklageren siger, at giften blev blandet i maden under festligheder efter brylluppet mellem teenagepigen og den 35-årige mand. Måske fordi hun fortrød ægteskabet, som det siges i anklagen.

En nabo har også vidnet, og han forklarer, at han tog sig af manden, da han blev syg. Naboen siger også, at andre spiste af maden, og af dem er tre døde.

Den unge pige, der nu er enke, har nægtet at sige noget under en retshøring, og dommeren har afvist at flytte sagen over i en ungdomsdomstol, sådan som pigens forsvarer har begæret.

Ifølge menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch har Nigeria så vidt vides ikke henrettet mindreårige lovbrydere siden 1997, da landet blev regeret af militærdiktatoren Sanaa Abacha.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: