Barnepige anklaget for babymord

Skeletdele af spædbarn fundet i 18-årig student og cheerleaders baghave i USA

Politiets 'mugshot' af den drabsanklagede cheerleader Brooke Richardson. Den 18-årige student med fritidsjob som barnepige anklages for at have dræbt og nedgravet en baby fundet i hendes hjemby Carlisle i USA. Foto: Warren County Coroner's Office.
Politiets 'mugshot' af den drabsanklagede cheerleader Brooke Richardson. Den 18-årige student med fritidsjob som barnepige anklages for at have dræbt og nedgravet en baby fundet i hendes hjemby Carlisle i USA. Foto: Warren County Coroner's Office.
Følg Krimi

En køn, lyshåret teenagepige med et uplettet ry som student og cheerleader blev op til weekenden lagt i håndjern og anklaget for straffelovens værste forbrydelse i staten Ohio i USA: Mord.

Politiet og chefanklageren i Warren County mener, at den 18-årige Brooke Skylar Richardson  dræbte den nyfødte baby, som for nylig blev fundet delvis nedgravet mellem nogle træer bag pigens forældres villa i byen Carlisle.

Spædbarnet lig var gået så meget i opløsning, at der stort set kun var skeletdele tilbage.

Mor slog sin 3 måneder gamle baby ihjel: - Jeg ved, at jeg fortjener en straf, men min søns død er en livstidsdom i sig selv

Retsmedicinske undersøgelser viser, at Miss Richardson efter al sandsynlighed er mor til barnet, og at det var i live, da det kom til verden i begyndelsen af maj.

- Det var ikke en dødfødt baby, bekræfter politiets chef-efterforsker Doyle Burke over for Dayton Daily News.

Fritidsjob som barnepige
I byretten i Columbus nægtede Miss Richardsen sig fredag eftermiddag skyldig. Pressefotografier af hende afslører ikke meget andet end et trist ansigtsudtryk.

Der er ikke antydningen af ukontrollabel sindsbevægelse eller våde øjne.

Pigens forsvarer, Charles Rittgers, forklarede i går i The Independent og Dayton Daily News, at den unge kvinde 'som man kunne forvente er i chok over den tragiske situation, hun befinder sig i'.

Han beskriver den anklagede som en 'god studerende', der netop har taget sin studentereksamen og gerne vil tage en universitetsuddannelse. I sin fritid har hun passet handikappede børn  i en 'cheer camp' og haft tillidsjob i den kristne organisation YMCA.

- Min klient er på alle måder et godt menneske, fastholder advokaten.

Mødre der myrdede deres børn: Kvalte sine seks nyfødte børn

Pigens læge slog alarm
Det var et tip fra en lokal læge, der bragte politiet på sporet af det nedgravede barnelig.

Udgravningerne begyndte 14. juli, og i sidste uge fjernede politiets teknikere adskillige sække med jord og bevismateriale på fundstedet i det pæne villa-kvarter Eagle Ridge Court i Carlisle.

Politiet har bekræftet, at der også er fjernet spor fra et område omkring et bålsted. Om der kan være gjort forsøg på at omdanne beviser til aske eller brænde liget til ukendelighed er det dog ikke lykkedes journalisterne at opklare.

Brooke Richardson er foreløbig tavs. Efter den første, to minutter lange fremstilling i retten blev hun afkrævet en kaution på, hvad der svarer til 96.000 kroner. Kort efter blev hun kørt i dækning af sine forældre.

Den første større afhøring i straffesagen mod den unge amerikaner køres i stilling om halvanden uge.

Brooke Richardson risikerer op til fem års fængsel, hvis hun kendes skyldig.

Mødre der myrdede deres børn: Kvalte sin egen søn julemorgen

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.