Annonce:
Annonce:

Barske anklager i vanrøgtssag: Mor stak døtre med nåle

Mor risikerer op til tre års fængsel, hvis hun dømmes for mange års psykisk og korporlig vold mod sine fire døtre, hvoraf to nu er voksne - kvinden nægter sig skyldig

De barske og talrige anklager mod den tiltalte mor til fire døtre, hvoraf to nu er voksne, er blevet gennemgået i detaljer her i Retten i Odense. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
De barske og talrige anklager mod den tiltalte mor til fire døtre, hvoraf to nu er voksne, er blevet gennemgået i detaljer her i Retten i Odense. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN I ODENSE (Ekstra Bladet): En lyshåret kvinde sidst i 40'erne har over flere retsdage haft mulighed for at forsvare sig i en grum vanrøgtssag.

Hun er tiltalt for fysisk og psykisk vold mod sine fire døtre, hvoraf de to nu er voksne. Noget af det skal ifølge det fire sider lange anklageskrift være foregået helt tilbage fra foråret 1996 og frem til hendes anholdelse sidste år. Kvinden benægter alle anklagerne.

Onsdag falder der dom i retssagen, og anklager Lise Dyrby Nielsen har lagt op til, at kvinden bør straffes med tre års fængsel, mens forsvareren Jan Hollmén Olesen kræver frifindelse og subsidiært højst otte måneders fængsel, hvis hun kendes skyldig.

Her er dommen

Den vanrøgt-dømte nu 49-årige mor blev anholdt i november 2020 blandt andet på grundlag af en indberetning fra den ældste af sine fire døtre til Odense Kommune.

Nogle af anklagepunkterne om psykisk og korporlig vold går tilbage til 1996 og andre helt frem til kvindens anholdelse.

Men skyldspørgsmålet blev onsdag afgjort i Retten i Odense med en dom på to års fængsel til kvinden, som samtidig blev pålagt at betale hver af sine døtre 30.000 kroner i tortgodtgørelse. Hun ankede på stedet til frifindelse og subsidiært formildelse.

Kvinden blev dømt efter anklageskriftet. Hun har blandt andet presset nåle ind under døtrenes negle, så det blødte, taget kvælertag og tvunget dem til at slikke gulvet og kaldt dem luder, klam, mongol og abe. Et af børnene fik børstet tænder så hårdt, at tandkødet begyndte at bløde. I flere tilfælde græd døtrene angiveligt af smerte.

Der har ikke været nedlagt påstand om, at kvinden skulle have en behandlingssdom, og hun har ikke gennemgået en mentalundersøgelse.

I første omgang blev der nedlagt referatforbud for hele hovedforhandlingen, hvor pigernes forklaring og dele af dokumentationen blev fremlagt bag lukkede døre.

Ekstra Bladet protesterede mod referatforbudet og fik medhold i landsretten, som mente, at et navneforbud og de delvist lukkede døre var beskyttelse nok.

 

Annonce:

Søskendeflokkens barndom på Fyn kan bedst beskrives som et levende mareridt, hvis man skal tro anklageskriftets fire detaljerede forhold om vanrøgt, psykisk og fysisk vold, nedværdigende behandling og ulovlig tvang.

På de digitale fodaftryk, kvinden har sat frem til sin anholdelse i november sidste år, fremstår hun da også nydelig og velfungerende.

Piger græd af smerte
Men tiltalen og politiets efterforskning tegner et helt andet billede af en mor, der har holdt sine børn i et jerngreb igennem en årrække.

Et udpluk af de oplistede uhyrligheder i anklageskriftet beretter om, at moren pressede nåle ind under døtrenes negle, så det blødte, tvang dem til at slikke gulvet og kaldte dem luder, klam, mongol og abe. I flere tilfælde græd døtrene angiveligt af smerte.

Et af børnene fik børstet tænder så hårdt, at tandkødet begyndte at bløde. To andre blev tvunget til at spise persille på deres havregrød. Den nu tiltalte mor mente, at det ville få deres hår til at gro, lyder tiltalen.

Annonce:

En datter blev truet med, at moren ville slå hende eller hendes søster ihjel, hvis hun ikke fik lillesøsteren til at stoppe med at græde.

Børnene har tre forskellige fædre, og moren er også tiltalt for at have fået børnene til at lyve om, at deres fædre slog eller drak øl, og for at have instrueret dem i at løbe hjem fra skole de dage, hvor de skulle have samvær med deres fædre, for at afbryde relationen til fædrene.

Mors pæne hjem: Mishandling eller striks opdragelse

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Bagholdet

Annonce:
Annonce: