Beboer i chok over mistænkt drabsmand: Han var altid flink og rar

Der er gået chokbølger gennem den lille by Hørdum i Thy, efter en 59-årige mand er blevet skudt og en af de lokale borgere er anholdt og sigtet for drabet 

Foto: Rene Schütze
Foto: Rene Schütze
Følg Krimi

Mustensvillaen på Tårnvej 35 er forsejlet med politiafspærring. Udenfor ligger der blomster, og en tommestok er formet som et kors.

Mandag aften blev villaens beboer, en 59-årige mand, skudt og dræbt med et enkelt skud fra et haglgevær. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger sad den dræbte i sin sofa med benene oppe, da han fik den dræbende skud i brystet.

I går blev lokal 54-årig mand anholdt og sigtet for drabet. Han nægter sig skyldig i manddrab, men erkendte i dag i Retten i Holstebro, at han havde affyret skuddet, men at det var et uheld.

54-årig sigtet for drab i Thy: Skød ved et uheld

Dræbt af adskillige skud: - Det er vigtigt vi fortæller om anholdelsen

Og at netop den 54-årige mand er anholdt for drabet, ryster det lille lokalsamfund i Hørdum.

- Jeg har lige fået det at vide, da jeg kom hjem fra arbejde for et kvarter siden. Det er meget voldsomt, og jeg er dybt rystet. Jeg har arbejdet sammen med ham i forbindelse med vores byfornyelsesprojeketet i Hørdum, og der var han altid flink og rar, siger formand i håndværker- og borgerforening Troels Bliksted til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Han var meget engageret i foreningslivet.

Flere andre borgere i byen, der ikke ønsker at stå frem med navn, fortæller alle sammen, at de ikke kunne forestille sig, at det var ham (red. den anholdte), der havde dræbt den 59-årige mand.

- Jeg taler med ham hver dag. Det er meget mærkeligt. Det havde jeg virkeligt ikke troet, siger en ældre mand til Ekstra Bladet.

Retten i Holstebro valgte i dag at lukke dørene under grundlovsforhøret, men under sigtelsen kom det frem, at politiet mener drabet skete mandag aften klokken 21.36. Udover manddrab er den 54-årige mand også sigtet for at være i besiddelse af et haglgevær samt to skarpe patroner.

54-årig sigtet for drabet i Thy

Naboer til drab i Hørdum: Familien holdt sig meget for sig selv

Våbnet er ikke fundet endnu, men politiet ledte i går i den anholdtes baghave samt på et nærliggende fodbold stadion. Politiet har ikke ønsket at fortælle, hvor manden blev anholdt henne.

- Det er alt for tidligt i efterforskningen til vi ønsker at kommentere på dette, siger efterforskningsleder hos Midt- og Vestjyllands Politi, Hans Roost, til Ekstra Bladet. Den anholdte mand er varetægsfængslet de næste fire uger. Og det er betryggende, mener flere af byens borgere.

- Nu kan jeg endelig få lidt søvn. Det har været de to værste dage i mit liv, og jeg har virkelig været nervøs og bange, siger en beboer i byen.

Det var den dræbtes søn, der fandt ham skudt sent mandag aften, og det var ham, der slog alarm til politiet.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+