Beboer over gidseldrama: Jeg er rigtig rigtig bange

Indespærret i eget hjem lige over gidseldrama: Så hvordan folk slog alarm til politibil

Se video fra stedet

Dramatiske scener udspiller sig netop i udkanten af Paris. Ved udfaldsvejen Porte de Vincennes har en eller flere gidseltagere taget flere personer i en jødisk forretning som gidsler. Både kvinder og børn, skulle være blandt gidslerne og mindst to rapporteres døde.

- Jeg hørte først en lyd, der lød som skud, men tænkte ikke lige over det. Så gik der nogle sekunder, så kom der et til. Jeg sagde til min søn, at det lød som skud, men det afviste han først. Men så fandt vi ud af, at det var rigtigt.

Politibil holdt vagt ved hovedvej
50-årige Liliane Artus kan følge det dramatiske gidseldrama i Paris fra første parket. Ufrivilligt - men fordi hun bor på 6. etage i det beboelseskompleks, der ligger lige over den jødiske forretning.

- Da vi kiggede ud af vinduet så vi folk løbe i alle retninger. Jeg så en mand med en mobil i hånden, der løb direkte over til en politibil på broen, forklarer hun overfor Ekstra Bladet.

Siden angrebet på Charlie Hebdo onsdag og drabet på en politikvinde torsdag i Paris har massivt politi været til stede i Paris. Liliane Artus forklarer til Ekstra Bladet over telefonen, hvordan en patruljevogn siden da har været fast placeret på broen ved hovedvejen ind til hovedstaden.

- Det var sådan de slog alarm til politiet. Så kom der to nye skud, siger hun og forklarer hvor bange hun blev - og er.

Panikkede over skud
- Jeg blev rigtig rigtig bange, da jeg hørte de skud. Jeg panikkede og vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Det er normalt et fredeligt kvarter, og jeg ved snart ikke, hvad jeg skal tro. Jeg har aldrig troet, at dem der stod bag skyderiet i Montrouge i går skulle ende i Porte de Vincennes, siger hun.

Hun har boet i lejligheden i 23 år og har sikret sig, at hendes 8-årige pige, der er i skole, har det godt. Skolen er - ifølge Artus - sikret. Præcis lige som hende og de andre naboer i opgangen. For ingen må gå ud på gaden, siger hun.

Politi råbte til gidseltager
- Jeg skulle have været på arbejde, men det kan jeg jo ikke. Nu har det stået på siden kl. 13, og det er også stille her nu på gaden, forklarer hun.

 

 

Tidligere under gidseldramaet beskriver hun dog, hvordan de hørte politiet råbe ind til gidseltagerne: - Smid dine våben.

Massivt politi og brandfolk til stede i området. Men fra hendes vinduer har hun og den 20-årige søn ikke set nogle sårede eller dræbte blive båret ud.De kan også mest se, hvordan trafikken er blevet stoppet og gaderne tomme foran deres bygning.

Ingen ved, hvad der foregår inde i forretningen, men Liliane Artus følger intenst med på nyhederne, der oplyser, at to er døde.

1 af 2 Bevæbnet politi i området. (Foto: AP)
2 af 2 Politiet har omringet område og beboerne må ikke forlade bygningen, oplyser Liliane Artus til Ekstra Bladet. (Privatfoto)