Beboere: Der kommer biler og deler fyrværkeri ud

Lokale kalder 'fyrværkeri-krigen' på Nørrebro for et inferno og fortæller, at der udleveres indkøbsposer med fyrværkeri til de unge

Der har været kampe med fyrværkeri de seneste dage på Nørrebro i København. Foto: Privatfoto

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Gennem de seneste aftener har visse områder af Nørrebro været plaget af voldsom affyring af fyrværkeri. Det gælder blandt andet i Lundtoftegade og ved Den Røde Plads, der ligger ved Nørrebrogade.

I aftes - anden juledag - lød meldingen fra politiet således:

- Der er en del unge, der skyder mod alt, der rører sig. Derfor er vi forholdsvist talstærkt til stede derude. Det ser voldsomt ud. De skyder efter hinanden, og de skyder efter forbipasserende, fodgængere og biler. Jeg er lige ved at sige, at alt med en puls på Nørrebro er i risikozonen.

Sådan lød det fra Henrik Stormer, vagtchef, Københavns Politi, i aftes.

Krimi Politi bekæmper fyrværkerikrig
Jørgen Norman Bach, bombe-ekspert og leder af Danish Demining Group under Folkekirkens Nødhjælp, betegner det som 'et mirakel', at ingen er kommet alvorligt til skade under de seneste afteners gadekampe med fyrværkeri i København. Foto: Rasmus Flindt Pedersen Krimi Bombe-ekspert: Sindssygt at bruge fyrværkeri som våben

Her til formiddag har Ekstra Bladet talt med flere beboere i området ved Den Røde Plads.

Beboerne ønsker ikke deres navne på nettet, men de beskriver det som et inferno, der bryder ud.

Beboerne har iagttaget, hvordan tre-fire biler på skift ankommer til området. Fra bilerne bliver der så uddelt indkøbsposer med fyrværkeri til de unge.

Kort efter bryder det så løs igen, fortæller en af beboerne.

Krimi Se fyrværkerikrigen: - De er svære at stoppe

Ifølge beboeren er deltagerne i 'løjerne' teenagere. Fra 15 år og opefter. En anden beboere oplyser, at der hovedsageligt er tale om unge med anden etnisk baggrund.

- Det er de samme unge, der render og laver ballade, og det er de samme, der tidligere i år også har skudt af ved Mjølnerparken.

Ekstra Bladets kilde fortæller, hvordan der er hovedsageligt er tale om to grupper, som skyder fyrværkeri imod hinanden.

Det ene hold står ved Boy's Shawarma på Den Røde Plads, mens det andet hold står på den anden side af Nørrebrogade ved Alis Bageri og ned imod Esromgade.

- De skyder hovedsageligt mod hinanden. Det ser ikke ud, som om de skyder mod andre. Men tilfældige bliver da fanget i krydsilden. Jeg så en cyklist, der blev fanget midt imellem dem, fortæller et vidne.