Bedstemor tvang ni-årig til at løbe sig ihjel

Den 49-årige kvinde er idømt dødsstraf, efter hun tvang sit barnebarn til løbe så længe, at den lille pige døde

Sådan lød det i nyhederne i februar 2012, da sagen kom frem. (Video: AP)

I februar 2012 blev ni-årige Savannah Hardin fra Alabama i USA tvunget til at løbe og bære træ i tre timer, fordi hun ifølge bedstemoderen Joyce Hardin Garrard havde løjet om noget slik.

Det var dog alt for hård en afstraffelse for den lille pige, som fik et hjerteanfald og tre dage senere døde på hospitalet. Det skriver NBC og Newsner.

Savannah Hardin døde af et hjerteanfald, efter at have været tvunget til at løbe og bære træ i flere timer (Foto: AP)
Savannah Hardin døde af et hjerteanfald, efter at have været tvunget til at løbe og bære træ i flere timer (Foto: AP)

Nu - tre år senere - er der endelig faldet dom over den 49-årige bedstemor, som tvang den lille pige. Og straffen er hård. Bedstemoderen er nemlig idømt dødsstraf eller alternativt at sidde bag tremmer resten af livet uden mulighed for at komme ud i friheden på besøg. Hvilken en af de to straffe, kvinden skal have, skal en jury votere om igen.

'Jeg bliver nødt til at stoppe'
Under anklagerens sidste procedure fortalte han, at den lille pige havde tigget og bedt om at få lov at stoppe, inden hun fik hjerteanfaldet.

- Den kvinde lige der kørte på sit barnebarn, indtil pigen lå på sine knæ og bad: 'Jeg bliver nødt til at stoppe', sagde anklageren Jimmie Harp.

Forsvarsadvokaten argumenterede efterfølgende, at det var en tragisk fejl og ikke mord. Imens sad bedstemoderen med ansigtet i hænderne og græd højlydt i retten.

Savannah Hardins stedmor, Jessica Mae Hardin, står også over for at skulle en tur i retten, fordi hun ikke blandede sig, da pigen blev tvunget rundt.

Bedstemoderen, Joyce Hardin Garrard, til venstre og stedmoderen, Jessica Mae Hardin, til højre (Foto: AP)
Bedstemoderen, Joyce Hardin Garrard, til venstre og stedmoderen, Jessica Mae Hardin, til højre (Foto: AP)

1 af 3 Joyce Hardin Garrard er idømt dødsstraf (Foto: AP)
2 af 3 Den ni-årige pige blev tvunget til at løbe i tre timer, fordi hun ifølge bedstemoderen havde løjet. Det døde pigen af (Foto: AP)
3 af 3 Joyce Hardin Garrard er idømt dødsstraf (Foto: AP)