Annonce:
Annonce:

Begik røveri mod dansk milliardær: Hjemmerøver flygtede fra arresten

Var blevet overført til afsoning i Færøerne, da han stak af

Den nu 37-årige mand blev dømt for hjemmerøveriet mod Coloplast-milliardæren Niels Peter Louis-Hansen og hans hustru. (PR-foto)
Den nu 37-årige mand blev dømt for hjemmerøveriet mod Coloplast-milliardæren Niels Peter Louis-Hansen og hans hustru. (PR-foto)
Annonce:
Følg Krimi

En 37-årig færøsk mand, der er dømt for et udspekuleret hjemmerøveri mod Coloplast-milliardæren Niels Peter Louis-Hansen i Danmark, flygtede i går eftermiddag fra arresten på Færøerne.

Han blev idømt fem et halvt års fængsel for væbnet røveri i Danmark i september 2015, men er siden blevet overflyttet til Færøerne.

- I går ved 17-tiden fik vi en anmeldelse om, at han var flygtet fra arresten i Mjørkadalur, der ligger langt oppe i fjeldet. Han havde været uden for, og så var han han sprunget over noget hegn, og så var han flygtet, siger vagtchefen hos Færøernes politi, Jan Poulsen, til Ekstra Bladet.

Annonce:

Forklædt som Ninja
Den 37-årige færing havde planlagt hjemmerøveriet mod Coloplast-ejeren gennem cirka otte måneder, før han den 1. marts i år klokken 20.20 brød ind i huset ved at knuse en rude i terrassedøren med en sten, han havde taget fra et stengærde på Vedbæk Strand. Han var klædt som en sort Ninja-kriger og bevæbnet med en pistol med lyddæmper, hvorefter han kommanderede ægteparret ned på gulvet.

Så blev Niels Peter Louis-Hansen tvunget til at læse et to sider lagt trusselsbrev med instruktioner om, hvordan han skulle overføre 2,5 millioner kroner, og at han og familien ville blive dræbt af den snigmorder, som nu stod i huset, hvis ordrerne ikke blev fulgt.

Røveriet mod Coloplast-milliardær: Her er dommen

Efter manden blev dømt, afsonede han først i Danmark, men blev efterfølgende overflyttet til Færøerne for at se, hvordan det udartede sig. Ifølge vagtchefens oplysninger er det ikke så lang tid siden, at manden blev overflyttet til Færøerne.

Politiet eftersøgte flugtfangen med hunde og patruljer forskellige steder i området, men fandt ham ikke. Springturen blev dog ikke specielt festlig.

Annonce:

- Det var rigtigt koldt og dårligt vejr. Vi overvejede også helikopter, men de kunne ikke flyve, fordi der var for meget blæst, og det var også tåget, så det var svært at se noget, siger Jan Poulsen.

Torsdag morgen blev bjærgningsmandskab og patruljer sendt ud igen, og lige før klokken 8.30 blev politiet kontaktet af nogle lokale i den lille bygd Kaldbak.

- De havde set en gå dernede, som de ikke kendte, som muligvis kunne være ham. Så vi kørte derned, og så var der en mand, der råbte, at han havde set en gå mellem to huse. Og der var han så, fortæller vagtchefen og siger, at anholdelsen skete uden dramatik.

- Og han havde det godt. Han havde sovet i et udhus, hvor fårene også er, fra i går ved 18-19-tiden. Så han var tør i morges, men han var våd og kold i går, sagde han, fortæller vagtchefen og fortsætter:

- Vi har ikke afhørt ham helt  endnu. Det er kun kortvarigt, vi har snakket med ham, siger vagtchefen.

Det er endnu uvist, hvad der efterfølgende skal ske med manden. Om han skal forlade det idylliske fængsel i Mjørkadalur, hvor der ifølge Wikipedia er plads til 12 personer, og tilbage til Danmark.

Man kan se den idylliske arrest i fjeldet her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: