Bekymret politi: Bus stjålet i nat midt i København

Københavns Politi kalder det 'rettidig omhu' og efterlyser oplysninger om stjålet bus

Københavns Politi efterlyser hjælp fra offentligheden i forsøget på at finde ud af, hvad der er blevet af denne belgiske turistbus. Politifoto
Københavns Politi efterlyser hjælp fra offentligheden i forsøget på at finde ud af, hvad der er blevet af denne belgiske turistbus. Politifoto

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Opdateret 19.00:

Ekstra Bladet har onsdag aften talt med Peter Buhl fra Københavns Politi, der oplyser, at de stadig leder efter bussen. Han understreger endnu en gang, at der er intet, der tyder på, at der er tale om andet en simpelt tyveri.

Københavns Politi efterlyser hjælp fra offentligheden i forsøget på at finde ud af, hvad der er blevet af en belgisk turistbus, som natten mellem tirsdag og onsdag holdt parkeret på Vesterbro i København.

Det er politiets opfattelse, at bussen er blevet stjålet. Det skulle være sket i tidsrummet mellem tirsdag klokken 22 og onsdag morgen klokken 7.

Tyveriet fandt sted i Ingerslevgade, hvor bussen holdt parkeret, mens en gruppe belgiske turister overnattede.

Vicepolitiinspektør og leder af politiets vagtcentral, Peter Buhl, fortæller til Ekstra Bladet, at det er den seneste tids begivenheder i Europa, som gør, at politiet er ekstra opmærksom på sagen, selv om der indtil videre ikke er oplysninger om, at der skulle være tale om andet end et simpelt brugstyveri af et køretøj.

Bussen burde være forholdsvis let genkendelig. Politifoto
Bussen burde være forholdsvis let genkendelig. Politifoto
 

- Det er vigtigt for mig at understrege, at vi ingen indikationer har på, at der er tale om andet end almindeligt brugstyveri. Men når den aktuelle vurdering af terrortrusler i Danmark er, som den er, med et forhøjet beredskab, så efterlyser vi bussen ud fra et princip om rettidig omhu, siger Peter Buhl.

- Derfor vil vi gerne have lokaliseret bussen snarest, skriver politiet i en pressemeddelelse.

I et opfølgende tweet skriver Københavns Politi, at bussens registreringsnummer er 1-DIA-309.

Det er politiets opfattelse, at bussen er blevet stjålet enten med den rette nøgle eller ved et indbrud i bussen.

Oplysninger i sagen kan indtelefoneres til politiet på tlf.: 114.