Belastende papir fundet i tiltalt Syrien-krigers celle

Ubetinget støtte til Islamisk Stat nedfældet på papir fundet i Syrien-krigers celle

Hamza Cakan har på et papir fundet i hans fængselscelle erklæret sin ubetingede støtte til Islamisk Stat. 
(Arkivfoto)
Hamza Cakan har på et papir fundet i hans fængselscelle erklæret sin ubetingede støtte til Islamisk Stat. (Arkivfoto)

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): En belastende tegning - eller rettere personlig erklæring - belaster nu den terrortilalte Syrien-kriger Hamza Cakan yderligere.

Som det sidste i dagens retsmøde, hvor den 24-årige har siddet i vidneskranken siden kl. 9 i morges, fremlagde anklager Natalja Lindberg et a4-ark fundet i den tiltaltes fængselscelle på Politigårdens fængsel.

Det linjerede papir blev fundet for blot ni dage siden, søndag den 29. maj.

På papiret har Enes Ciftcti, nu Hamza Cakan, erklæret sin ubetingede støtte til Islamisk Stat.

Noget han i øvrigt også har gjort under sin vidneforklaring i dag, hvor han ikke benægter at have været i IS-land endsige stået på deres lønningsliste - som, ifølge hans egen forklaring, bager og tjener, men ikke som kriger.

Centreret og under overskriften 'Den Islamiske Stat' har han på det fundne papir tegnet en hånd, hvor pegefingeren peger mod himlen - symbolet på islamisternes troskab overfor den eneste gud Allah - og i håndfladen står skrevet: Jihad er en pligt.

- Jeg har en mission. Jeg kæmper for en sag. Jeg er parat til at betale det med min sidste dråbe blod, har han skrevet i venstre side.

I højre side står desuden tilføjet:

- Ingen ære uden jihad.

Og nederst til højre på papiret følgende udmelding:

- Vi elsker døden mere end I elsker livet.

Allernederst midt på siden har Hamza Cakan, der står tiltalt for at have ladet sig hverve til Islamisk flere gange i 2013 og ydet økonomisk støtte til terrororganisationen, som han forsøgte igen at komme ned til i marts 2015 men i stedet blev anholdt i lufthavnen, desuden også skrevet følgende:

- Kun en idiot ville turde erklære krig imod Allahs Shariah.

- Det er citater, forklarede han anklageren om de forskellige udmeldinger.

Sidstnævnte citat skulle angiveligt, ifølge Hamza Cakan, være fra selveste lederen af IS, Abu Bakr al-Baghdadi, der udråbte sig selv som leder over det islamiske kalifat i juni 2014.

Kendes Hamza Cakan skyldig efter anklageskriftet risikerer han op mod seks års fængsel og står til at miste sit danske statsborgerskab.

Der afholdes procedure i sagen i næste uge med forventet dom i slutningen af juni.