Belgien: Seks anholdt efter frygt for nytårsterror

I Belgien er flere mænd blevet anholdt i forbindelse med terror

Seks personer er torsdag blevet anholdt i Belgien i forbindelse med efterforskningen af en trussel mod hovedstaden Bruxelles.

Det oplyser de belgiske myndigheder.

Anholdelsen er en ud af flere de sidste par dage og sker efter, at myndighederne har valgt at aflyse dette års nytårsfest, fordi der er en forhøjet sikkerhedsrisiko.

Tirsdag blev to andre personer anholdt efter mistanke om, at de ville udføre et terrorangreb i den belgiske hovedstad nytårsaften. De to blev efterfølgende varetægtsfængslet i en måned.

To anholdt: Mistænkt for planer om nytårsterror i Bruxelles

Yderligere blev en 22-årig mand onsdag arresteret i den belgiske by Molenbeek i forbindelse med terrorangrebet i Paris i sidste måned, hvor 130 mennesker blev dræbt.

Det skriver CNN.

Han er sigtet for terrordrab og for at have været en del af en terrororganisation. det oplyser den belgiske statsanklager i en udtalelse.

Anholdelsen kommer efter en ransagning af et hus i byen Molenbeek, der er en forstad til hovedstaden Bruxelles. Byen er samtidig kendt for at have huset flere terrorister. 

Ifølge den franske inderigsminister har Frankrig afværget et angreb (Foto: AP) Krimi Frankrig afværger nyt angreb nær Paris

I forbindelse med ransagningen blev der beslaglagt 10 mobiltelefoner, men hverken våben eller sprængstoffer blev fundet.

Det er den 10. anholdelse i sagen om terror-angrebet i Paris den 13. november.