Belgien udleverer mistænkt i stor jysk kokainsag

Dommer i Aarhus skal afgøre, om den syvende mand i sag om 310 kilo kokain i Esbjerg skal fængsles

Den syvende mand i en af de største danske sager om kokain udleveres nu fra Belgien, hvor han har siddet varetægtsfængslet.

Onsdag bliver manden fremstillet for en dommer i Aarhus, oplyser senioranklager Lars Petersen.

Han sigtes for at have deltaget i indsmuglingen af 310 kilo kokain, som sidste sommer ved et tilfælde blev fundet hos virksomheden Holger Christensen i Esbjerg.

Stoffet, der lå i nogle sække i en container, har en meget stor renhed og havde et potentiale til at blive blandet op til 1200 kilo, vurderer politiet.

Virksomheden har intet med narkoen at gøre, har politiet understreget.

I forvejen er seks andre mænd fra Holland og Belgien varetægtsfængslet i den usædvanlige sag.

Hidtil har politiet været meget tilbageholdende med at frigive oplysninger om sagen, men det har været fremme, at efterforskerne også har samarbejdet med kolleger i lande uden for Europa.

Desuden har politifolk i Belgien, Holland og Rigspolitiets rejsehold hjulpet specialgruppen Task Force Vest med opklaringsarbejdet.

Tidligere har specialgruppens leder fastslået, at sagen har "usædvanlige dimensioner."

- Det er en af danmarkshistoriens største beslaglæggelser. Vi har haft en stor international efterforskning, hvor vi har haft brug for alle vores kompetencer, har politiinspektør Brian Voss Olsen udtalt.

For et par år siden dukkede lignende store kokainforsendelser op hos Coop. Her blev der på et lager fundet adskillige kilo kokain skjult blandt bananer.