Belgisk politi viser billeder fra terrormistænkts flugtrute

Manden med bøllehatten er set flere steder - med og uden regnjakke - efter de første eksplosioner 22. marts.

(Video: AP)

Se videoen herover artiklen

Politiet i Belgien beder nu igen offentligheden om hjælp til at finde den mistænkte angrebsmand fra angrebene i Bruxelles 22. marts.

- Efterforskerne leder stadig efter en af gerningsmændene, som slap væk, skriver politiet torsdag.

Den mistænkte, kendt som "manden med hatten" på grund af hans mørke bøllehat, påkaldte sig hurtigt politiets opmærksomhed ud fra overvågningsbilleder, hvor han gik side om side med de to bombemænd i Zaventem-lufthavnen, hvor angrebene startede.

Mandens bombe detonerede dog ikke sammen med de andres, og han slap derfor fra lufthavnen i live kort før klokken otte om morgenen.

Nu har politiet studeret overvågningsbilleder og regnet en del af hans flugtrute ud.

På de nye billeder forlader han lufthavnsområdet, går igennem forstaden Zaventem, og senere dukker han op på billeder i Schaerbeek, en anden og mere central Bruxelles-bydel - her optræder han dog uden den lyse regnjakke, han bar i lufthavnen.

Her slutter politiets spor med de sidste overvågningsbilleder fra klokken 9.50, hvor han er set ved krydset mellem Rue de Noyer og Avenue de la Brabançonne.

Politiet beder derfor igen offentligheden om hjælp, især hvis nogen har filmet eller fotograferet manden.

- Efterforskerne leder efter vidner, som så den mistænkte efter det tidspunkt. De leder også efter den aflagte regnjakke. Den er lys og har en hætte med mørk foring. Jakken er vigtig for undersøgelsen og kan indeholde vigtige spor, skriver politiet.

Jakken er særligt interessant for efterforskningen, understreger statsanklager Eric Van Der Sypt på et pressemøde torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Derudover bar den mistænkte en lyseblå skjorte med mørke albuelapper og delvis opsmøgede ærmer, mørke bukser og brune sko med hvide såler - samt den famøse bøllehat.