Annonce:
Annonce:

Belgisk statsborger blandt ofrene ved Stockholm-angreb

Syv personer er taget ind til forhør i Sverige efter fredagens angreb i Stockholm, der kostede fire livet

POLFOTO
POLFOTO
Annonce:
Følg Krimi

Opklaringen af fredagens lastbilangreb i Stockholm fortsætter søndag. Samtidig er tre ud af de fire dødsofre identificeret, og deres familier er underrettet.

Blandt dem er en belgisk statsborger, skriver den belgiske udenrigsminister, Didier Reynders, på Twitter.

- Vi har desværre mistet en landsmand under attentatet i Stockholm. Jeg kondolerer over for familien og de nærmeste, skriver han på Twitter.

Søndag fortsætter svensk politi arbejdet med at opklare forbrydelsen og har i den forbindelse tilbageholdt flere personer.

- Vi gennemfører mange indsatser, hvor vi kontrollerer personer og tager dem ind til forhør. Det er for at undersøge, om de er relevante for efterforskningen, siger politiets talsperson, Kjell Lindgren.

Tre ofre i Stockholm-angreb er nu identificeret

Annonce:

Samlet er syv mennesker tilbageholdt ud over en 39-årig usbeker, der mistænkes for at stå bag angrebet, skriver det svenske medie TT.

To af de tilbageholdte blev pågrebet ved en aktion i Sollentuna nord for Stockholm søndag morgen, hvor den svenske indsatsstyrke deltog, ifølge avisen Aftonbladet.

- Vi har gennemført en aktion i Sollentuna, men resultatet af den har jeg ingen kommentarer til, siger talsmand for svensk politi Eva Nilsson til avisen.

Gode beviser
Ifølge svenske medier skulle de to anholdte have tilknytning til den 39-årige usbeker, som politiet mener er hovedmanden bag angrebet.

- Der er meget, der tyder på, at den 39-årige var fører af bilen. Hvad præcist, der taler for dette, vil jeg ikke kommentere. Men beviserne ser gode ud, siger politiets operative chef, Jonas Hysing, til SVT.

Fredag eftermiddag kørte en lastbil i fuld fart ned gennem den travle Dronninggatan i Stockholm. Den bragede ind i stormagasinet Åhléns, hvor den brød i brand.

OVERBLIK: Det ved vi om angrebet i Stockholm

Lastbilen ramte flere personer. Fire har mistet livet, og 15 blev såret.

Ti af dem er fortsat indlagt ifølge TT. Fire er alvorligt kvæstede, og to ligger på intensivafdelingen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: