Beredskab rykkede ud over 500 gange på travl nytårsaften

Det har været en mere travl nytårsaften end normalt, oplyser Danske Beredskaber

Beredskaber over hele landet har rykket ud over 500 gange i løbet af nytårsaftensdag og nytårsaften, oplyser Danske Beredskaber.

Tallene er ikke fuldstændige, da beredskabet på grund af tekniske problemer, endnu ikke har fået fat i de specifikke tal for alle enheder.

Opgaverne har varieret fra færdselsuheld til brandslukning.

Sekretariatschef for Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard, oplyser, at det har været en travl nytårsaften.

Han oplyser, at man som tommelfingerregel siger, at en 'normal' nytårsaften består af omtrent 400 udrykninger. Denne nytårsaften har altså været i den travle ende.

- For os er aftenen en succes, hvis beredskabet kun skal rykke minimalt ud, for så betyder det, at vi har haft en sikker og tryg nytårsaften i Danmark. Sådan skulle det ikke helt være, men heldigvis står vores beredskaber altid klar til at rykke ud, skriver han i en mail.

Mange steder blev brandfolk beskudt med fyrværkeri, og det vækker naturligvis ikke just begejstring hos Danske Beredskaber.

- Det er simpelthen langt ved siden af, hvad der er i orden. Vores dygtige brandfolk gør alt hvad de kan for at hjælpe og gøre en forskel for folk, og så er det altså meget frustrerende, at de bliver gjort til skydeskiver. Det har de ikke fortjent, siger Bjarne Nigaard.