Berygtede bandefolk tiltalt for kidnapning

Udsatte ofre for vold, trusler og ydmygelser

Svært bevæbnet politi lagde en jernring om Retten i Aarhus, da de 14 mænd blev fremstillet i grundlovsforhør efter anholdelsen. Arkivfoto: Byrd
Svært bevæbnet politi lagde en jernring om Retten i Aarhus, da de 14 mænd blev fremstillet i grundlovsforhør efter anholdelsen. Arkivfoto: Byrd

Klokken har for længst passeret midnat, da en større gruppe bevæbnede mænd indfinder sig på en parkeringsplads i hjertet af Gellerupparken i Aarhus.

Her sidder tre personer i en bil.

Med pistoler, knive og andre våben bliver trioen truet til at forlade bilen.

De bliver sparket og slået - både med de bare næver og med flere genstande - inden de tvunget ind i forskellige biler.

Det er i grove træk politiets opfattelse af, hvad der skete, da tre mænd blev kidnappet natten til 16. januar 2020.

Sæt lyd på Bandeland

Bandeland er Ekstra Bladets nye podcastserie af samme navn. Første sæson går bag en af Danmarks mest berygtede bander, Loyal to Familia.

Du kan gratis lytte til alle afsnit i serien her:
Læs mere på bandeland.dk.

Flere bander involveret
I anklageskriftet, som Ekstra Bladet har fået indsigt i, fremgår det, at i alt 14 mænd er tiltalt for grov vold, trusler, ulovlig tvang og frihedsberøvelse. Mændene, der har udenlandsk klingende navne, nægter sig skyldige.

En del af de formodede gerningsmænd er, ifølge politiet, medlemmer af en af Københavns absolut stærkeste bandegrupperinger, NNV, mens andre hører til Korsløkkegrupperingen med base i Odense.

Filmet og tvunget til at sige sit navn
I forbindelse med kidnapningen kørte bilerne ud på motorvejen og fortsatte sydpå i retning mod Kolding.

Et af ofrene blev på et tidspunkt smidt i bagagerummet. Et af de andre blev undervejs hevet ud af bilen, fik tildelt to lussinger, mens han blev filmet og tvunget til at sige sit navn.

Frihedsberøvelsen endte dog brat ved Vejle, hvor Sydøstjyllands Politi i en dramatisk aktion spærrede motorvejen og fandt de kidnappede.

Af anklageskriftet fremgår det også, at en af de tiltalte blev anholdt i Aarhus mellem klokken  01 og 01:30. Det skal være sket, efter at han, ifølge tiltalen, ræsede gennem flere lyskryds for rødt, kørte på et fortov og forsøgte at ramme en civil politibil, der dog undveg.

Vedkommende er også tiltalt for at have kørt, mens han var påvirket.

Poserer sammen på sociale medier
Hvad motivet for kidnapningerne var, fremgår ikke af anklageskriftet.

Det er dog anklagemyndighedens opfattelse, at hændelsen er en del af en konflikt mellem NNV og Korsløkkegruppen på den ene side og den aarhusianske Brabrand-bandegruppering på den anden.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er de tre kidnappede personer dog ikke direkte medlem af sidstnævnte.

På sociale medier kunne man desuden for nylig se billeder, hvor medlemmer af NNV og Brabrand-gruppen poserer sammen ved Bazar Vest i Aarhus, hvilket indikerer, at der ikke direkte er ondt blod mellem de to bander.

Bandeleder på flugt
NNV har på relativt kort tid manifesteret sig i København.

Gruppen blev dannet i september 2018 efter en intern fejde i Nørrebro-banden Brothas. NNV står for Nørrebro-Nordvest.

Gruppens erklærede leder Hemin Saleh blev for kort tid siden idømt et år og tre måneders fængsel for en spektakulær fangeflugt sidste år.

Politiet: Han leder berygtet bande