Berygtet leder anholdt efter hans tatoveringer går viralt

Tatoveringer afslørede den eftersøgte Yakuza-leder - der har været på flugt i 14 år

Følg Krimi

Et par virale billeder fældede en tidligere japansk bande-leder. Onsdag blev han anholdt af politiet i Thailand, da han købte ind på et lokalt marked i byen Lopburi.

Mere end 14.000 gange blev billederne af ham i bar overkrop, der er taget af en ukendt person i Thailand, delt på nettet over hele verden. Og ikke lang tid efter slog politiet til.

Det skriver The Guardian og BBC.

Det var nemlig ikke en helt ukendt ældre herre med tatoveringer, der var på billederne.

For både tatoveringerne på ryggen og overarmene og en delvist afhugget finger afslørede, at der var tale om den 72-årige mand Shigeharu Shirai, en tidligere leder af den kriminelle gruppe Kodokai, der hører under den japanske mafia Yakuza.

En afhugget lillefinger er en tradition i Japan, der kaldes 'yubitsume'. Den bruges som afstraffelse, hvis en person har begået en fejl eller gjort noget forkert overfor en anden person.

Billederne blev opdaget det japanske politi, der genkendte Shirai, og alarmerede myndighederne i Thailand. Efter 14 år på flugt kunne politiet pågribe den tidligere leder.

Shigeharu Shirai har været eftersøgt siden 2003, hvor han var mistænkt for at skyde en rival fra en anden gruppe. Efterfølgende flygtede han til Thailand. 

- Den mistænkte har indrømmet at han var leder af Kodokai, en undergruppe til Yakuza, fortalte Gen Wirachai Songmetta, der er talsmand for det thailandske politi.

- Han har ikke indrømmet mord, men har sagt, at offeret plejede at chikanere ham.

Shirai giftede sig med en thailandsk kvinde og har levet et stille liv siden, han flygtede. Det forventes, at han skal udleveres til retsforfølgelse i Japan. 

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU