Beslaglagte penge er stjålet fra domstol i Rio

Større pengebeløb væk fra pengeskab i domstol i Rio de Janeiro i en speget sag om insiderhandel og korruption.

En insidersag i Brasilien har taget en noget uventet drejning, efter at et pengebeløb, der på ordre fra en domstol er blevet konfiskeret fra rigmanden Eike Batista, er forsvundet.

Ugeavisen Veja skriver, at en del af de 40.000 dollar, der blev beslaglagt i Batistas hjem, er forsvundet fra et pengeskab i retsbygningen i Rio de Janeiro.

I skabet lå også 200.000 dollar, der var konfiskeret fra en spanier, som mistænkes for narkohandel, og det beløb er også væk.

Domstolen, der efterforsker sagen, ledes af dommer Flavio Roberto de Souza.

Eller rettere, den blev ledet af de Souza.

Han er dog pludselig blevet syg, efter at han 3. marts blev fotograferet bag rattet i en Porsche Cayenne, der tilhører Batista.

Den pågældende Porsche var en af fem biler, som politiet havde beslaglagt efter ordre fra netop dommer de Souza.

Beslaglæggelsen kom blot nogle timer efter, at domstolen havde fastfrosset værdier for omkring en milliard dollar fra Batista og Batista-familien, skriver brasiliansk presse.

De Souza har meddelt, at hans helbred tidligst vil være klar til arbejdet igen 8. april.

Wall Street Journal skriver, at sagen ikke er så simpel som en sygemelding. Det var, skriver avisen, en anden domstol, der satte de Souza midlertidigt fra bestillingen.

Veja skriver, at dommeren ikke er den eneste, der har haft nøgle til pengeskabet.

Der er dog ikke oplysninger om, hvem de andre er, og Batistas forsvarer har krævet de forsvundne, beslaglagte penge fundet igen omgående.

Den snart 60-årige Batista var engang Brasiliens rigeste mand. Nu er tiderne anderledes for Batista, der anklages for insiderhandel.

Han var et ikon i brasiliansk erhvervsliv i de år, hvor der var boom i Brasiliens økonomi op til og i de første år af finanskrisen.

Men han mistænkes for at have fusket og givet forkerte tal om sit OGX-olieselskab for på et falsk grundlag at tiltrække investorer.

Eike Batistas firma gik konkurs i 2013, og det var ifølge CNN den største konkurs nogensinde i Sydamerika.