Bestialsk drab: Her håber de på et gennembrud

Politiet fortsætter ufortrødent eftersøgninger i den uopklarede sag om drabet på Louise Borglit i Herlev - i dag har en specialenhed fra Forsvaret været i gang

Forsvarets Advanced Search Team i gang i dag med eftersøgning i sagen om det uopklarede drab på Louise Borglit. Foto: Politiet.
Forsvarets Advanced Search Team i gang i dag med eftersøgning i sagen om det uopklarede drab på Louise Borglit. Foto: Politiet.

Københavns Vestegns Politi fortsætter undersøgelserne i den to år gamle uopklarede sag om drabet på den højgravide Louise Borglit i håb om et gennembrud .

Den 32-årige kvinde blev dræbt med knivstik, mens hun luftede hund i Elverparken i Herlev fredag 4. november 2016.

Sagen har været massivt efterforsket, og i dag blev en specialenhed fra Forsvaret sat ind i sagen.

Der er tale om Forsvarets Advanced Search Team, oplyser politiets efterforskningsleder Ole Nielsen.

De ankom fra Skive Kaserne i formiddag og har det meste af dagen været i gang med at undersøge området langs en cykelsti ved motorring 3 nær Kagsmosen. 

- I og med at vi ikke har fundet drabsvåbnet endnu, er det naturligt for os at undersøge andre områder, der ligger i nærheden af gerningsstedet, siger Ole Nielsen.

Politihunde deltog
På trods af at der er gået de to år siden drabet, har også politihunde været ude og søge i bestemte områder i sidste uge.

Da lød det fra politiet, at man igen kiggede på en vinkel af sagen, som man havde undersøgt før.

Eftersøgningen af områderne kommer efter en særlig arbejdsgruppe har gennemgået efterforskningsmaterialet i Louise-sagen med nye øjne og i den forbindelse er kommet med anbefalinger til, hvad man kan prøve at undersøge igen. Det kaldes et peer review.

Specialisterne i Forsvaret fortsætter deres undersøgelser i morgen. De er særligt uddannede og har udstyr i form af blandt andet meteldetektorer.

- Når en specialenhed som denne har været gennem et område, kan man være temmelig sikker på, at de finder det, hvis der er smidt noget, siger Ole Nielsen.

Københavns Vestegns Politi har af flere omgange haft specialister fra Forsvaret inde i sagen. Således har Søværnets Minørtjeneste tidligere gennemgået søen i Elverparken.

Gik ud i regnvejret
Louise Borglit boede hos familie i Herlev, mens hun ventede sit barn, da hun iførte sig et sæt olivengrønt regntøj og gik ud i regnvejret for at lufte familiens hund ved 19'tiden.

Hun blev fundet stukket ned med adskillige knivstik. Politiet har kaldt drabet for bestialsk. 

Et kvindeligt vidne så en mand komme ud fra Elverparken, umiddelbart efter at vidnet havde hørt kvindeskrig. Manden blev kendt som 'kasketmanden', fordi han bar en mørk kasket, hvor hætten på hans jakke var trukket op over kasketten.

Den mand har været efterlyst intenst, men har aldrig meldt sig. 

Louise Borglit blev 32 år. Privatfoto.
Louise Borglit blev 32 år. Privatfoto.