Bestikkelsessag på Sydsjælland: 13 personer fremstilles i grundlovsforhør

Tirsdag eftermiddag vil de 13 personer blive fremstillet i grundlovsforhør i sagen om mulig bestikkelse af offentligt ansatte

Sydsjællands og Lolland-Falster Politi har tirsdag morgen ransaget 17 forskellige adresser på Sjælland og anholdt 13 personer, herunder en medarbejder i Rigspolitiet, i sag om mulig bestikkelse af offentligt ansatte.

- De anholdte er medarbejdere i Region Sjælland, en medarbejder i Rigspolitiet og personer med tilknytning til to it-leverandører, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Krimi Politiet anholder ansat ved Rigspolitiet og 12 andre

Sagen vedrører mistanke om ulovligheder i samarbejdet med en eller flere it-leverandører. I dag klokken 14.00 vil de 13 personer blive fremstillet i grundlovsforhør. Ekstra Bladets mand vil være på stedet.

Politiet vil kræve mindst fem personer fængslet i sag om bestikkelse af offentligt ansatte, oplyser specialanklager Søren Martin Jensen til Ritzau.

Region Sjælland har for godt to uger siden foretaget politianmeldelse på baggrund af oplysninger, som giver mistanke om ulovligheder i samarbejdet mellem en eller flere it-leverandører og en eller flere personer ansat i Region Sjælland, Koncern IT. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelse.

Politiet har i samarbejde med Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og Internationale Kriminalitet (SØIK) ransaget 17 forskellige adresser på Sjælland tirsdag morgen. Det skriver Ritzau.

Adresserne omfatter lokaliteter tilhørende Region Sjælland, Rigspolitiet, firmalokaliteter og private bopæle.

- Der er i den forbindelse beslaglagt et betydeligt antal effekter - herunder it-udstyr, der kan indeholde spor - med henblik på nærmere undersøgelse, skriver politiet.