Bestikkelsessagen: Bagmandspolitiet undersøger Domstolsstyrelsen

Flere myndigheder, der indgår i stor ipad-aftale, bliver undersøgt i forbindelse med bestikkelssagen

En central del af efterforskningen i bestikkelsessagen om Atea er en ipad-aftale til 50 millioner kroner. 14 myndigheder under Justitsministeriet og Forsvarsministeret  bliver nu undersøgt i forbindelse med sagen. Herunder Domstolsstyrelsen. Det skriver b.dk.

Ipads til politiet, rigsadvokaten, kriminalforsorgen og domstolsstyrelsen har muligvis været en del af den handel, hvor en topchef i Rigspolitiet har modtaget private rejser og hotelophold fra it-virksomheden Atea.

Krimi Topfigur i Rigspolitiet blandt anholdte i bestikkelsessag
 

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet overtog sagen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der d. 9. juni i år ransagede 17 forskellige adresser på Sjælland, efter de havde aflyttet telefonsamtaler mellem de sigtede.

I alt 13 personer er sigtede i sagen, og tre er varetægtsfængslet. Østre Landsret afgjorde onsdag, at det kun var tre ud af de seks varetægtsfængslede, der fortsat skulle være fængslet.

Krimi Tre personer løsladt i bestikkelsessag

I en børsnotering fra Oslo Børs fremgår det, at Atea indgik en aftale med flere myndigheder under Justitsministeriet og Forsvarsministeret om køb af ipads.

Aftalen blev indgået i februar 2014 og gælder i to år. Derefter kan den blive forlænget i yderligere to år. Den har en værdi af 50 millioner kroner.

Det fremgår af fondsbørsmeddelelsen, at en tidligere ansat i Atea havde ansvaret for aftalen. I den anden ende af aftale var det Rigspolitiet, der var ansvarlig for ipad-handlen på vegne af 14 myndigheder.

Cykelven taler ud. Løkke var med varetægtsfængslet it-boss på ferie i pragtvilla, som tidligere var ejet af Lego-arving.  Foto: Jens Dresling/Polfoto/Joan Llado Dansk politik Løkke på ferie med nu fængslet it-topchef

Michael Hellensberg fra bagmandspolitiet bekræfter overfor Berlingske, at de har fokus på ipad-aftalen.

- Denne aftale bliver efterforsket. Det samme gør andre aftaler, som den pågældende medarbejder hos Rigspolitiet har lavet. Det gør vi for at afklare, om der skal rejses yderligere sigtelse hos andre om forsøg på bestikkelse, siger han.

Rigsadvokaten, Domstolsstyrelsen, Kriminalforsorgen, Udlændingestyrelsen og Kriminalforsorgen er blandt de 14 myndigheder under Justitsministeriet og Forsvarsministeriet, som kan benytte sig af aftalen.

Se også: Anklager om bestikkelse: Det kan blive meget omfattende