Bestilte fremvisning og fandt sine stjålne ting

22-årig mand fik stjålet trailer, køleskab, computer og værktøj, men fik alle sine ting tilbage efter selv at have fundet tyvekosterne under en fremvisning af et hus til salg

For halvanden uge siden - 15. november - blev der begået indbrud i en ung mands garage ved en landejendom i Gjerlev ved Randers. Men tyveriet blev ikke bare endnu ét af den slags, som politiet ikke har ressourcer til at opklare, og hvor den bestjålne skal være godt forsikret for ikke at skulle kigge langt efter anséelige tab.

Ejeren af garagen, en 22-årig mand, fik stjålet flere værdifulde ting - herunder en trailer, et køleskab, en computerskærm og noget værktøj. Den 22-årige fik dog ad omveje mistanke om, at de stjålne genstande befandt sig i en ejendom på Østendalsvej i landsbyen Gjerlev mellem Randers og Hadsund ikke langt fra hans hjem.

Her fandt han sine ting

Ejendommen på Østendalsvej var sat til salg, og den 22-årige mand tog derfor sagen i egen hånd ved at kontakte ejendomsmægleren og bestille en fremvisning. Under fremvisningen kunne den bestjålne mand ved selvsyn konstatere, at der ganske rigtigt var flere af hans ejendele i og omkring huset. Han kontaktede derfor politiet, der kørte ud til adressen.

Adskillige tyvekoster i hus til salg
Politiet tog kontakt til de to beboere i huset, en 24-årig mand og en 20-årig kvinde. De to erkendte, at kosterne stammede fra et indbrud, og de blev derfor begge sigtet for indbrud og hæleri - og den 22-årige fik sine ejendele igen.

De to tyve har således ud over sigtelserne for tyveri og hæleri formentlig fundet ud af, at det er en dårlig idé at sætte sit hus til salg og derved holde åbent hus samtidig med, at huset er fyldt med tyvekoster.

Sagen efterforskes fortsat, da der var flere stjålne genstande i huset, som politiet skal have fastlagt hvor stammer fra.