Bestormet af plejeforældre: Sådan har hittepigen det

Den nyfødte pige, der mirakuløst blev fundet i en skraldecontainer i Bagsværd fredag morgen var stærkt underafkølet og måtte først have mad gennem sonde

Se optagelser fra stedet, blandt andet den affaldsskakt, barnet blev fundet i. (Video: Kenneth Meyer)

Den nyfødte pige, der blev efterladt i en affaldsskakt i Bagsværd fredag morgen, befinder sig fortsat på Rigshospitalet, oplyser familiechef i Gladsaxe Kommune, Tine Vesterby Sørensen til Ekstra Bladet.

Spædbarnet har i weekenden kæmpet med nogle følger af at have været stærkt underafkølet.

Pigens kropstemperatur var blot 25 grader mod de normale 37 grader, da to renovationsarbejdere hørte spæd gråd fra en skraldecontainer og fandt det lille barn.

Gårdmanden Milonja var med til at finde den nyfødte pige. (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Fandt nyfødt pige: - Jeg ryster stadig af chok

På grund af nedkølingen har pigen haft slim på lungerne og problemer med maven, og hun måtte derfor have ilt og sondemad i weekenden.

- Efter omstændighederne har den lille pige det dog rigtig fint. Hun har nu fået sutteflaske, fortæller Tine Vesterby Sørensen.

25 familier klar til at hjælpe
Allerede fredag eftermiddag havde mere end 25 familier kontaktet Gladsaxe Kommune og tilbudt at tage sig af den nyfundne pige, og kommunen får stadig flere henvendelser.

- Det er jo fantastisk, at så mange mennesker er optaget af den lille pige og gerne vil hjælpe, men det kræver nogle bestemte kvalifikationer at blive valgt som plejefamilie, fortæller Gitte Vesterby Sørensen.

Især én familie skilte sig dog ud.

- Det er absolut den rigtige plejefamilie, der er blevet valgt. De er meget kompetente og har før taget sig af et nyfødt barn, og så er de professionelle på den måde, at de godt er klar over, at de i en periode skal give barnet den fornødne omsorg og kærlighed og så efterfølgende aflevere det igen, fortæller Tine Vesterby Sørensen.

- Hun skal nok blive en fin, lille pige.

Det har været væsentligt for kommunen, at en af plejeforældrene er hjemmegående. I dette tilfælde er det faren, som siden lørdag har været indlagt på hospitalet med pigen.

Parallelanbringelse er en mulighed
Hvis den biologiske mor fortryder og gerne vil have sit barn tilbage, inden der er gået tre måneder, går kommunen i gang med at undersøge, hvorvidt hun er egnet til at være mor.

Undervejs vil moren have mulighed for at flytte ind hos plejefamilien og være med til at tage sig af datteren og derigennem opbygge et forhold til hende, en såkaldt parallelanbringelse.

- Jeg kender ikke slutningen på denne historie, men jeg håber virkelig, at den biologiske mor henvender sig. Hun har højst sandsynlig brug for hjælp, siger Tine Vesterby Sørensen.

Politiet på stedet, hvor den lille pige blev fundet. (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Nyfødt i affaldsskakt: Her er jordemoders appel til mor

Politiet søger vidner
Den nøgne lille pige var smidt i skraldet uden at være anbragt i en  taske eller pose. Ej heller var hun svøbt i noget. Hun var blevet født kort forinden og havde fosterfedt og blod på sig.

Ifølge efterforskningsleder ved Københavns Vestegns Politi, Hans Tonnesen, har politiet endnu ikke fundet frem til pigens forældre. Han vil ikke gå i detaljer med hvilke spor, de eventuelt undersøger.

- Kan det være andre end moren selv, der har placeret barnet i skraldet?

- Det ved vi ikke. Det kan i realiteten være hvem som helst, lyder svaret.

Politiet ønsker fortsat henvendelser fra folk, som har en viden eller mistanke i sagen.