Betjent amok på børn til fødselsdagsfest: Tackler 14-årig pige i jorden

Betjenten er nu anklaget for overdreven magtanvendelse. Advarsel: Stærk video

Den amerikanske betjent Eric Casebolt fra McKinney i staten Texas er i fare for at miste sit job, efter en video er kommet frem, hvori han trækker sin pistol mod flere sorte teenagere og tackler en 14-årig pige i gulvet.

Eric Casebolt og hans kollegaer blev fredag kaldt ud til en anmeldelse af et slagsmål i det lukkede rigmandskvarter Craig Ranch. Ifølge politirapporten var der 'flere mindreårige til stede, som ikke boede i området eller havde tilladelse til at være der og nægtede at forlade det', skriver The Guardian.

Et øjenvidne på stedet optog den video, som du kan se over artiklen. Her kan man se hvordan betjentene kommer farende til stedet i så høj fart, at Casebolt mister balancen og laver et rullefald. Her taber han sin lygte, som det filmende vidne returnerer til en af Casebolts kolleger, der takker pænt.

I sekundet efter kan man se hvordan Casebolt begynder at tvinge folk ned på jorden med magt, mens han beder andre om at 'skride derfra', selvom en af drengene fortæller betjenten, at de er der på grund af en fødselsdagsfest.

Casebolt går derefter i gang med at genne tilskuerne væk, men da en 14-årig pige ikke efterkommer ordren med det samme, bliver hun tacklet i gulvet af ham, til store protester fra de øvrige tilstedeværende.

Det får den vanvittigt iltre Casebolt til at trække sin pistol mod flere af de tilstedeværende drenge, før hans to kollegaer iler til og får ham beroliget.

Pigen blev efterfølgende løsladt og overdraget til sine forældre.

Eric Casebolt er nu suspenderet, mens hændelsen bliver nærmere undersøgt.

- Adskillige bekymringer omkring en betjents opførsel på stedet er blevet rejst, udtaler politichef Greg Conley.

- McKinney politi er forpligtet til at behandle alle personer ens indenfor lovens rammer. Vi er forpligtede til at bevare freden i vores lokalsamfund for alle borgere, lyder det.