Betjent holdt fri og reddede dagen

En 19-årig havde flere gange held til at undgå lovens lange arm, indtil en politimand 'i rigtig god form' uden uniform fik fat i ham

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Om det var håbet om at få lidt længe ventede solstråler, før han i bogstavelig forstand skulle en tur i skyggen, der afholdt en 19-årig fra at møde op til afsoning i Bornholm Arrest, er uvist.

En politibetjent kan dog efter alt at dømme godt nyde en røget sild på chefens regning, efter at han i sin fritid pågreb den eftersøgte unge mand på Solskinsøen.

Den 39-årige politimand havde fri fra arbejde, da han pludselig fik øje på en 19-årig, som burde sidde bag tremmer.

Efterlyst
Manden skulle være mødt op til afsoning af en dom for blandt andet vold, men udeblev og havde siden 29. juli været eftersøgt.

Efter flere forsøg på at indfange den genstridige teenager klappede fælden omsider i går i området ved Gartnervangen i Rønne.

Det skete dog langtfra uden kamp, for da politimanden meddelte den unge mand, at han var anholdt, satte denne omgående i løb.

Ifølge Mikael Schollert, som er kommunikationsansvarlig ved Bornholms Politi, var den undvegne dog i dårligere form end politimanden, som han ikke vil gå så langt som at kalde 'en tarzan', men dog 'i rigtig god form'.

- Kollegaen optager jagten og indhenter ungersvenden, siger Mikael Schollert.

Ville slås
Det betød dog ikke, at den unge mand var klar til at kapitulere.

- Han tror, han skal slås med betjenten, som holder ham fast og får ringet til stationen efter assistance, fortæller Mikael Schollert.

Det var før gårsdagens pågribelse lykkedes den nu fængslede at stikke af fra politiet, som forsøgte at anholde ham i en kammerats lejlighed i Rønne.

Da sprang han ud af en bagdør, ned i ejendommens gård og løb derfra ud i friheden, indtil den kvikke politibetjent altså tirsdag satte en stopper for løjerne.