Betjent i skudsikker vest hjælper svane-familie

500 betjente stod klar på Bornholm - et par af dem rykkede ud på en aktion, der IKKE handlede om Folkemødet

Betjente med skudsikre veste fulgte i går et svanepar og deres unger over den befærdede Sdr. Landevej ved Snogebæk på Bornholm.

Bornholm har været  spækket af politi under årets Folkemødet især i anledning af den hollandske islamkritiker Geert Wilders besøg i går.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har over 500 betjente fra hele landet været udkommanderet til øen for at sørge for sikkerheden og Politiets Aktionsstyrke, i daglig tale AKS var også klar i går, da Wilders skulle tale.

Derfor var der også tid til denne lille redningsaktion, som erfaringsmæssigt giver politiet god kredit, og som politiet derfor også har lagt ud på både Facebook og twitter.

 - Det har ellers været en travl nat, siger vagthavende hos Bornholms Politi, politiassistent Peter Johansen, her til morgen. Han har intet med Folkemødet at gøre.

  - Vi er fire mand i beredskabet, og så er der 600 betjente, eller hvor mange det nu er til Folkemødet. Og sådan er det med Bornhom. Der sker ikke så meget til daglig. Men det har været travlt i nat. Der har været forskellige, der ikke har kunne finde ud af, hvordan de skulle opføre sig, og vi har haft detentionerne fyldt op i nat. Men ikke noget alvorligt. Der har både til Folkemødet og udenfor Folkemødet været noget fest, hvor vi har været ude og tale med folk. Og nogle har så  ikke kunne finde ud af, hvordan de skulle opføre sig, siger vagthavende, Peter Johansen.