Betjent kørte bil i sin fritid: Så genkendte han pludselig noget

En politibetjent kom i sin fritid ved et tilfælde til at køre bag en bil, som var efterlyst i forbindelse med en sag om hjemmerøveri i Esbjerg

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Syd- og Sønderjyllands Politi har tirsdag aften anholdt en 25-årig mand, som er blevet sigtet for hjemmerøveri på Rørkjærsgade i Esbjerg i søndags.

Den 25-årige blev opdaget, mens han kørte i en Seat Toledo, som var efterlyst, fordi den var blevet stjålet under hjemmerøveriet.

Det fortæller vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt, til Ekstra Bladet.

Det var faktisk en betjent, som havde fri, og som kørte i sin egen bil, der pludselig konstaterede, at den bil, der lå foran ham på vejen, var en bil, som han kunne huske i forbindelse med det arbejde, han udførte natten til søndag.

Her skete et hjemmerøveri på Rørkjærsgade i Esbjerg. En 67-årig mand fik blandt andet stjålet nøglerne til sin bil, som holdt i indkørslen. Og bilen forsvandt også under hjemmerøveriet.

Betjenten ringede klokken 17.55 til sine kolleger og fortalte, at det muligvis var den bil, der var tale om, fortæller vagtchefen.

- Vi sender en patrulje af sted. Imens forsøger han at følge efter bilen. Det lykkedes den 25-årige at køre fra vores betjent. Men klokken 18.27 bliver bilen fundet inde i byen, hvor den er blevet efterladt. Og klokken 19.28 melder de så tilbage, at de også har anholdt en mistænkt, forklarer Erik Lindholdt.

Den 25-årige er siden blevet afhørt. Han har erkendt over for politiet, at han har kørt i den stjålne Seat Toledo. Og han erkender også at have stjålet den. Det er til gengæld mere uklart, hvordan han forholder sig til sigtelsen for hjemmerøveri.

Onsdag skal lokale efterforskere afhøre den 25-årige på ny, og herefter skal det vurderes, om han skal fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Af politirapporten fra hjemmerøveriet fremgår det, at der var mere end en gerningsmand, oplyser Erik Lindholdt i øvrigt.

- Derfor er det også lidt interessant, hvad den 25-årige har tænkt sig at sige, siger Lindholdt til Ekstra Bladet.