Betjent med kvindeparyk jagtede fartgal bilist på motorvej

Forsvarsadvokat mener, at en færdselsbetjent forklædt som kvinde pressede hans klient til at køre for stærkt

Det kostede en 41-årig mand en betinget frakendelse af kørekortet og en bøde på 5000 kroner, at han en mandag i august 2016 overhalede det, han formentlig troede var en kvinde på Køge Bugt Motorvejen.

'Kvinden' viste sig nemlig at være en færdselsbetjent forklædt med kvindeparyk i en civil politibil. Overhalingen fik politiassistenten til at forfølge bilen, og i retten forklarede han, at han måtte køre 180 km/t. for at følge med personbilen. Under forfølgelsen iværksatte politiassistenten en hastighedsmåling, der viste, at den 41-årige kørte ikke under 168 km/t på strækningen, hvor hastigheden ikke må overskride 110 km/t.

Den 41-årige nægter sig skyldig og har valgt at anke sagen til Østre Landsret. Mandens advokat, Peter Hjørne, fortæller, at hans klient følte sig presset og var bange for det, han troede var en kvinde med en voldsom manke. Det var først, da politiassistenten aktiverede bilens blå blink, den 41-årige stoppede.

I retten forklarede politiassistenten, at han havde haft en civil jakke ud over sin uniform, og at det var muligt, at han havde haft en paryk på, men at han altid tog den af, når han henvendte sig til folk. Han benyttede en paryk for, at bilisterne ikke genkendte ham som værende fra politiet.

Peter Hjørne kalder betjentens udklædning 'voldsom ulovlig'.

- Jeg mener ikke politiet må klæde sig ud. Når de gør det i færdslen, kan de se farlige og skræmmende ud. Min klient blev bange og blev derfor presset op i fart, siger han til Ekstra Bladet.

Udover at anke sagen har Peter Hjørne derfor bedt politiet om en redegørelse for, hvorvidt det er i overensstemmelse med retningslinjerne for færdselspolitiet at forklæde sig med en kvindeparyk. Han har endnu ikke fået svar.

Er det ikke meget smart, hvis politiet fanger flere fartsyndere på den måde?

Hvis de fremprovokerer, at folk kører stærkere, når de gør det, er det ikke smart, siger forsvarsadvokaten.

I retten forklarede politiassistenten, at han havde ligget cirka 3-400 meter bag personbilen. I sin afgørelse lagde retten vægt på, at forklædningen med paryk ikke kunne føre til, at hastighedsmålingen var ugyldig, og da det ikke var bestridt, at manden kørte 168 km/t, blev han derfor dømt i sagen, der nu skal gå om i Østre Landsret.

- Jeg har anmodet om, at parykken bliver taget med i retten, siger Peter Hjørne til Ekstra Bladet.