Betjent: Tiltalt ville diskutere religion i fængsel

En 22-årig mand er blandt andet tiltalt for trusler om terror efter råb i fængsel. Han nægter sig skyldig

En 22-årig mand, der er tiltalt for trusler om terror, irriterede sine medfanger, fordi han ville diskutere religion i arresten. Det fortæller en fængselsbetjent onsdag i Østre Landsret.

Under en uge efter terrorangrebet mod avisen Charlie Hebdo skulle den 22-årige have råbt "IS - IS - Islamisk Stat, bare se Paris. Kurt Westergaard, det er dig næste gang," ud over gården i arresten, hvor betjenten sammen med 25-30 fanger var på gårdtur.

På det tidspunkt var manden varetægtsfængslet og sigtet for at have opfordret til religiøst ekstremistiske handlinger. Han var blevet overflyttet til en isolationscelle, fordi han irriterede sine medfanger.

I Retten i Hillerød blev han i sommer idømt seks måneders fængsel for trusler mod Kurt Westergaard, for med råbet at billige terrorangrebet mod Charlie Hebdo og for at opfordre til forbrydelse ved at poste en IS-video.

Han blev dog frifundet for trusler om terror. Både anklagemyndigheden og den tiltalte ankede dommen.

Manden er født og opvokset i Danmark. Han gik ud af gymnasiet for at rejse til Syrien, ifølge ham selv for at arbejde som nødhjælpsarbejder.

I sommeren 2013 blev han standset i en bil ved grænsen mellem Syrien og Libanon. I bilen blev der fundet rifler, maskinpistoler og et bælte med sprængstof.

Manden blev idømt et års fængsel. Efter hjemkomsten til Danmark blev han overvåget af PET, der blandt andet aflyttede hans telefon.

Han blev varetægtsfængslet i december, efter han i et andet navn på Facebook have postet en video, hvor en talsmand fra IS opfordrer til drab på borgere i de lande, der deltager i koalitionen mod Islamisk Stat.

Den 22-årige er ikke tidligere straffet. Han er muslimsk gift med en 18-årig dansk pige. En telefonsamtale mellem de to blev onsdag afspillet i retten, hvor IS-videoen også vil blive vist.