Betjente frygtede, skuddræbt var bevæbnet

23-årig kunne have været Afghanistan-veteran med posttraumatisk stresslidelse, vurderede betjente ifølge advokat

Bilen, som den skuddræbte 23-årige var kørende i, var indregistreret hos Forsvaret. Den undersøges her af politiets teknikere. (Foto: Per Rasmussen)
Bilen, som den skuddræbte 23-årige var kørende i, var indregistreret hos Forsvaret. Den undersøges her af politiets teknikere. (Foto: Per Rasmussen)

Politiet frygtede, at den 23-årige mandlige flugtbilist, der tidligt søndag morgen blev bragt til standsning i den lille vestsjællandske by Høng, var en Afghanistan-veteran, der led af PTSD og kunne være bevæbnet.

Det siger advokat Torben Koch, der repræsenterer betjenten, som afgav det dræbende skud mod den 23-årige.

– Det er klart, at det indgik i den samlede vurdering af trusselsbilledet, siger Torben Koch til Ekstra Bladet.

Forsvarer: Skuddræbt i Høng ville køre betjent ned

Baggrunden for vurderingen, der blev foretaget i de afgørende øjeblikke, før politiet først afgav skud, var, at bilisten var kørende i en bil fra forsvaret.

Ifølge Torben Koch blev der skudt to gange, efter bilen klokken 04.16 stoppede på Finderupvej 2 i Høng. Først et varselsskud og derpå et sigtet skud mod flugtbilisten. Sidstnævnte ramte den 23-årige mand fra Slagelse i brystet og var dræbende.

Hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, der håndterer sager, hvor politiet er involveret, forstår direktør Kirsten Dyrman ikke, at betjentens advokat udtaler sig om, hvad der foregik og gik gennem betjentenes hoveder under episoden.

Vidne: Politiet affyrede mindst to skud

– Det var mørkt, der var mange personer til stede, og situationen var kaotisk, siger Kirsten Dyrman og pointerer, at DUP nu undersøger sagen på et 'objektivt grundlag' og derfor ikke har nogen mening om, hvad der er foregået.

Direktøren siger videre, at det efter hendes vurdering er farligt at basere noget på, hvad betjentene på stedet har forklaret.

– Det er en svær og alvorlig sag, og jeg ved ikke, hvad andre bygger deres antagelser om begivenhederne på, siger Kirsten Dyrman.

Den dræbte bliver ifølge DUP først endeligt identificeret i dag, men flere af mandens formodede pårørende har allerede udtrykt deres sorg over tabet af den 23-årige på Facebook.

Ekstra Bladet har desuden været i kontakt med flere, der kendte afdøde, men ingen har foreløbig ønsket at udtale sig.

Skudoffer fra Høng bliver først identificeret mandag