Bevæbnet bande kræver kæmpe løsesum

Haitis farligste bande kræver kæmpe løsesum for at løslade 16 amerikanere og en canadier, der blev kidnappet i lørdags

Banden '400 Mawozo' kræver 17 mio. dollars for de 17 kidnappede
Følg Krimi

17 missionærer og familiemedlemmer er blevet bortført af en bande i Haitis hovedstad, Port-au-Prince. Nu afslører banden den løsesum, de kræver for at lade de 17 personer gå fri. En gruppe, der blandt andet består af fem børn.

Løsesummen lyder samlet på 17 millioner dollar, svarende til én million per person. Det oplyser Haitis justitsminister, Liszt Quitel, tirsdag ifølge New York Times.

- Ofte ved disse bander godt, at disse krav ikke kan opfyldes, og så vil de overveje et modbud fra familierne. Forhandlingerne kan tage et par dage eller nogle gange et par uger, siger justitsministeren.

16 af de kidnappede personer er amerikaner, og en enkelt er canadier. I alt er fem af dem børn ifølge de lokale myndigheder.

Lørdag havde de forladt et børnehjem og var kørt mod lufthavnen i en bus for at sende nogle kolleger afsted, da de blev bortført af banden.

Farlig bande
Den bande, som ifølge politiet står bag kidnapningen, er en gruppe bevæbnet kriminelle - den anses for at være blandt landets farligste. Det er den første bande til at stå bag masse-kidnapninger i landet.

Gruppen har i månedsvis stået bag tyverier og bortførelser i området mellem Port-au-Prince og grænsen til nabolandet, den Dominikanske Republik.

Banden har indtil videre ikke givet nogen deadline for, hvornår løsesummen skal betales.

Voldsom kriminalitet
Der har de seneste år været meget uro i Haiti, hvor kidnapninger af både rige og fattige er blevet alarmerende normalt.

Der er konstant vold i Haitis hovedstad, Port-au-Prince, som delvist kontrolleres af bander. I mandags skød en af banderne mod en skolebus i hovedstaden. Her blev fem personer, inklusiv flere studerende, såret. Samme dag blev anden skolebus kapret af en bande.

Men selv i et land, der er så vant til lovløshed og kriminalitet, har kidnapningen af en så stor gruppe amerikanere vakt opsigt og chokeret myndighederne.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers