Beviser fra sygehusdrab blev først sikret efter 12 timer

Containere med mulige beviser i drabssag stod en hel dag uden opsyn og frit tilgængeligt for alle

Potentielt afgørende beviser i en drabssag fra sygehuset i Nykøbing Falster fik en hel dag lov at stå uden opsyn og frit tilgængeligt for enhver.

Det fortalte to portører torsdag i et retsmøde i Nykøbing Falster, hvor en 31-årig sygeplejerske er tiltalt for tre drab og et drabsforsøg. Hun nægter sig skyldig.

Ifølge anklagen skal to af drabene samt drabsforsøget have fundet sted i løbet af en enkelt nattevagt fra 28. februar til 1. marts 2015.

Tidligt om morgenen blev politiet alarmeret. Men i første omgang nøjedes man med at flytte affaldscontainere med de mulige beviser til en åben kontorafdeling, der den pågældende søndag lå ulåst og temmelig øde hen.

- Går man hen mod døren, så går døren op, forklarede en af portørerne om afdelingen.

En anden portør fortalte, at han først om aftenen blev bedt om at sikre det dyrebare skrald i et aflåst rum.

- Jeg bliver tilkaldt for at rulle noget affald over til et lukket rum. Det har været ved 18-19-tiden. Det er et lille kølerum, vi har, hvor vi kan lægge døde patienter ind, fortalte vidnet.

I bunken af skrald mener anklagemyndigheden at have fundet "gerningsvåbnet" i form af en brugt sprøjte. I sprøjten har man fundet en blanding af de tre stoffer, som nær havde taget livet af en 73-årig patient.

Fagfolk har forklaret, at man aldrig blander medikamenter i samme sprøjte, hvorfor fundet af tre stoffer i samme sprøjte er højst usædvanligt.

Ifølge anklagemyndigheden har den tiltalte givet sine ofre en overdosis af morfin og diazepam - bedre kendt som Stesolid. I forbindelse med drabsforsøget på den 73-årige optrådte også et tredje præparat, Cordarone.

I torsdagens retsmøde vidnede en speciallæge i retsmedicin og patologisk medicin om to af dødsfaldene.

Både hvad angår den 66-årige Viggo Holm Petersen og den 86-årige Anna Lise Poulsen må en overdosis af morfin antages at være dødsårsagen, konkluderede hun.

Der er afsat hele 32 retsdage til at behandle den usædvanlige drabssag, der fortsætter 25. april. Dommen ventes til juni.