Bil pløjede næsten børnehavebørn ned under drabsforsøg

En 24-årig mand skulle angiveligt køres ihjel. Det var nær gået ud over en børnehave på tur

Følg Krimi

Et formodet drabsforsøg i Rødovre var i fjor tæt ved at gå ud over to pædagoger og ni børn, mener anklagemyndigheden.

Børn og pædagoger ventede en fredag formiddag ved et busstoppested på Tårnvej i den københavnske forstad, da en bil med 70-90 kilometer i timen bragede ind over både cykelsti og fortov.

En 23-årig mand er tiltalt for at have ført bilen, og tirsdag træffer Retten i Glostrup afgørelse i sagen. Han nægter sig skyldig,

Selv om episoden med pædagoger og børn var alvorlig, så er det langtfra den alvorligste anklage mod manden.

Det var nemlig i forbindelse med et drabsforsøg på en dengang 24-årig mand, at pædagoger og børn kom i fare, står der i sagens anklageskrift. Også her nægter den 23-årige sig skyldig.

Den 24-årige blev kørt ned med høj fart, og politiet oplyste, at han var i livsfare. Af anklageskriftet fremgår det endvidere, at offeret har fået svære varige hjerneskader.

TV2 fortalte dengang, at den 24-årige havde forbindelser til banden Black Jackets. En bande, som opstod i 2016 med medlemmer fra andre bander såsom vestegnsbanden La Raza og nørrebrobanden Brothas.

Under sagen har det dog ikke været gjort gældende, at episoden skulle være banderelateret. Den 23-årige er ikke bandemedlem.

Anklagemyndigheden mener med den tiltale, der er rejst i sagen, at den 23-årige havde til hensigt at dræbe sit offer. Derudover mener man, at han på hensynsløs måde udsatte børn og pædagogers liv for fare.

Efter episoden i juni i fjor oplyste politiet, at manden flygtede fra gerningsstedet, der mere nøjagtigt ligger umiddelbart syd for krydset mellem Tårnvej og Slotsherrensvej i Rødovre.

Anklagemyndigheden mener, at den 23-årige fik hjælp af tre mænd til at skille sig af med bilen. De fik angiveligt kørt bilen til en autoophugger i Glostrup, hvor den blev skrottet.

To af de tre formodede hjælpere er et brødrepar, som gennem årene har været i og omkring et kriminelt forstadsmiljø. Brødrene kom til Danmark som flygtninge fra Mellemøsten som børn og voksede op i ghettoen Taastrupgaard i Taastrup.

I 2007 blev en byge på 88 skud affyret i Taastrupgaard. Brødrene var målet for kuglerne, mente politiet dengang. Selv om en række personer blev sigtet - blandt dem de to brødre - opgav anklagemyndigheden at rejse tiltale.

Den ældste af brødrene er flere gange dømt i grove våbensager, blandt andet i forbindelse med et skyderi mod et pizzeria i Sydhavnen i København. Ved den lejlighed blev han i øvrigt frifundet for anklager om drabsforsøg.

I sagen fra Rødovre spiller brødrene dog en mindre rolle. Det er den 23-årige, der er hovedpersonen. Ud over de meget alvorlige anklager for overtrædelse af straffeloven er han tiltalt for en stribe færdselsforseelser, som han erkender.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.