Bil rullet rundt på taget: Politiet advarer andre

Søndag er der glatte veje over hele landet, advarer både DMI og politiet

Video: Christer Holte

Store dele af Danmark er søndag ramt af snevejr. Søndag formiddag sner det i Jylland, og henover middag vil snevejret drive over mod Sjælland.

Men lige nu er der glatte veje over hele landet, og det skaber alvorligt problemer i trafikken. Særligt en dag hvor flere danskere kører på vinterferie.

Og særligt den sydlige del af Danmark er hårdt ramt. Særligt Esbjergmotorvejen var glat søndag morgen.

- Vi har haft to uheld, hvor den ene af bilerne er røget om på taget. Men heldigvis har der ikke været personskade. Det har sneet her den sidste time, og derfor er vejene blevet meget glatte, siger vagthavende ved Sydjyllands Politi Søren Strægaard til BT.

Derudover har der været et uheld kort før klokken 11.30 på Sønderjydskemotorvej. Der er tre kilometer kø, efter en lastbil er skredet ud.

Søndag eftermiddag vil vinden tage til, når den vender fra en sydøstlig til en nordvestlig retning. Det sker, når et lavtryk passerer de nordlige egne af landet. Og det er, imens det sker, at der kommer kraftig vind.

DMI forventer, at det kommer til at blæse mest ved vestkysten, hvor der varsles stormende kuling. På de vestvendte kyster i øvrigt vil man komme til at opleve vindstød af stormstyrke. Ellers vil der være hård vind til kuling i resten af landet