Biler i brand: Politet jagter gerningsmænd med nyt spionfly

I forsøget på at stoppet de mange natlige bilafbrændinger, som har hærget København den seneste tid, har politiet fået indsat specielle overvågningsfly i luften

Britten-Normann Defender hedder overvågningsflyet. Foto: Ole Friis
Britten-Normann Defender hedder overvågningsflyet. Foto: Ole Friis
Følg Krimi

Adskillige biler er de sidste par uger sat i brand om natten i København. Og selvom politiet har anholdt en mulig gerningsmand, er bilafbrændingerne fortsat.

I jagten på gerningsmændene har Københavns Politi fået indsat helt specielle overvågningsfly, som piloter fra Flyverhjemmværnet styrer.

Senest var flyet i luften i nat, fortæller vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen til Ekstra Bladet.

- Det har også været brugt tidligere i perioden et par gange, men vi har ikke på nuværende tidspunkt fået noget konkret ud af det, siger han.

De to fly, der er af typen Britten-Normann Defender, og som Hjemmeværnet leasede i dette forår, besidder et kamera, som kan streame højopløste foto- og videooptagelser til modtagere på land både nat og dag.

Jens Møller vil ikke fortælle så meget om politiets taktiske anvendelse af flyet, men han oplyser, at de er blevet brugt i andre sager i løbet af året.  Han vil også fortsætte med at bruge det i denne sag.

- Det er jo relativt nyt, at de råder over de fly, men det er noget, vi har testet nogle gange og anvendt nogle gange tidligere, siger han.

Foto: Ole Friis
Foto: Ole Friis
 

Politiet har flere opgaver

Eskadrillechef hos Flyverhjemmeværnet Michael Nielsen har selv været pilot på overvågningsflyet i forbindelse med bilafbrændingerne. Han fortæller, at politiet har været deres største 'rekvirent', siden de fik flyet. Men også Skat og Forsvaret har haft flere opgaver til dem.

- Det er politiet, der stiller opgaven. Oftest har vi en betjent med ombord, som med sine kollegaer bestemmer, hvad der er interessant. Vi stiller i gåseøjne bare et fly med et kamera til rådighed. De får alt materialet på en harddisk efter flyvningen, hvis de skal gemme noget bevismateriale, siger han til Ekstra Bladet.

Han understreger samtidig, at Hjemmeværnet altid sletter materialet efter en endt flyvning.

Adskillige bilafbrændinger

Bilafbrændingerne har fundet sted siden forrige weekend. Her blev 13 biler sat i brand natten til søndag.

Den efterfølgende nat var det syv biler, og natten til tirsdag blev der igen sat ild til en bil og tre knallerter på Nørrebro.

Tirsdagen efter blev en 21-årig mand sigtet for de påsatte brande, og efterfølgende blev han varetægtsfængslet.

Alligevel er ildspåsættelserne ikke stoppet.

Det er uvist, om der er sammenhæng mellem de mange brande.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+