Bilforhandler hænger Audi-tyv ud på Facebook: Jeg er da ligeglad

Bilforhandler Bjarke Linderoth vil gøre det igen, fortæller han

Biltyven havde fået smag for denne Audi A7 3,0 TDI 245 SB Quattro, som nåede at være stjålet et par dage, inden Bjarke Linderoth fik bilen tilbage igen. Uden en ridse, men tanken var til gengæld tom. Foto: Linderoth A/S
Biltyven havde fået smag for denne Audi A7 3,0 TDI 245 SB Quattro, som nåede at være stjålet et par dage, inden Bjarke Linderoth fik bilen tilbage igen. Uden en ridse, men tanken var til gengæld tom. Foto: Linderoth A/S

Det kan godt være, at det er ulovligt at hænge en mulig tyveknægt ud med navns nævnelse på Facebook. Men for indehaveren af luksusbil-forhandleren Linderoth A/S i Vejle, Bjarne Linderoth, har det vist sig godt at kunne betale sig.

Han risikerer en bøde på 5000 kroner for at nævne en mulig biltyvs navn. Og han har tænkt sig at betale bøden, hvis politiet vælger at give ham en.

Det fortæller han til Ekstra Bladet.

- For mig er det en kalkuleret risiko. Jeg har gjort det, fordi det har vist sig, at der er en større chance for, at jeg får min bil tilbage, siger han til Ekstra Bladet.

Fik hurtigt mistanke
Det er nogle dage siden, at en mand henvendte sig i hans forretning i Vejle. Manden lod til at være meget interesseret i en brugt Audi A7, som repræsenterer en værdi af 500.000 kroner.

Manden fik taget en fotokopi af sit kørekort og sit sygesikringsbevis. Og hurtigt var der arrangeret en prøvetur.

Men efter en time fattede Bjarke Linderoth mistanke. Han begyndte at tjekke mandens baggrund hos nogle af sine kolleger fra andre forhandlere - blandt andet i Esbjerg.

Og her viste det sig, at manden muligvis var skyldig i, at to andre luksusbiler på lignende måde var forsvundet.

Slog navnet op på Facebook
Efter to timer valgte Bjarke Linderoth at skrive på forretningens Facebook-side, at han havde haft besøg.

'Så har vi også haft besøg af tyveknægten (navnet udeladt - red.) fra Middelfart, der ville købe vores fine sølv Audi A7! Han glemte blot at komme og betale, efter over 2 timers prøvetur. Det er nu bekræftet, at det er den samme mand som har stjålet bil hos WK Biler og Vestjysk Bilhus i Esbjerg! Det er da ikke for sjovt vi kommer på arbejde og udfører ærligt stykke arbejde hver dag!!! DEL GERNE og pas på derude venner!'

Bjarke Linderoth fortæller til Ekstra Bladet, at der ikke gik mange dage, før han blev tippet om, at der holdt nogle biler parkeret i en mindre by syd for Odense.

Stod parkeret på Fyn
Tippet handlede i første omgang om de to biler, der var stjålet fra bilhusene i Esbjerg.

- Men jeg tog chancen og kørte til Fyn. På vej derover fik jeg et opkald, hvor jeg fik at vide, at min bil også holdt der, siger Bjarke Linderoth til Ekstra Bladet.

Siden har politiet givet udtryk for, at man sideløbende med biltyveriet undersøger, om Bjarke Linderoth har overtrådt loven ved at udstille den mulige biltyv ved navns nævnelse.

Hvis han har det, vanker der en bøde på 5000 kroner.

- Jeg er godt klar over, at det, jeg har gjort, ikke er korrekt i forhold til persondataloven. Det var jeg klar over, inden jeg gjorde det. Og nu vil du sikkert spørge, om jeg kan finde på at gøre det igen. Og da vil jeg sige 'ja, det vil jeg gøre. Til hver en tid', siger Bjarke Linderoth.

Skulle muligvis til Østeuropa
Bjarke Linderoth fortæller, at de tre luksusbiler stod hhv. ved kirken, ved Brugsen og ved banegården i den lille by.

- Formentlig fordi det så var let at komme til byen i tog og køre væk med bilerne. Jeg vil skyde på, at de var blevet kørt til Østeuropa en efter en, hvis ikke vi var kommet, siger Bjarke Linderoth.

Linderoth fortæller, at hans bil var forsynet med falske nummerplader. Prøvepladerne, som var på, da manden 'lånte' bilen, lå i bagagerummet.

Politiet har taget nogle prøver på bilen, som er sendt til teknisk undersøgelse.

Politi efterforsker
Vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Patruljecenter Midt i Vejle giver denne vurdering af opslaget til Fyens.dk:

'Vi er opmærksomme på, at Linderoth har lagt noget op på Facebook. Vi kan ikke udelukke, at det kan være en overtrædelse af persondataloven, så derfor bliver det efterforsket sideløbende med tyveriforholdet af bilen.'

Politiet har endnu ikke fået kontakt til den potentielle biltyv, oplyses det.