Bilist tog kokain og kørte 129 km/t over for rødt lys: Dræbte 29-årig

Døds-bilist har fået fængsel efter tragisk ulykke i Rødovre

Bilist tog kokain og kørte 129 km/t over for rødt lys: Dræbte 29-årig

Se video fra ulykkesstedet (Video: Kenneth Meyer)

En 42-årig bilist drak snaps og sniffede kokain, inden han satte sig bag rattet i en lånt Mercedes for at hente cigaretter.

Med 129 km/t, hvor han måtte køre 60, drønede den 42-årige over for rødt lys og kørte ind i siden på en VW Passat med en 29-årig fører, der netop var kørt fra en familiefest i Rødovre.

Den 29-årige blev dræbt på stedet, da hans bil blev mast af den tunge Mercedes V8 model CLS63 i tre millioner-kroners klassen.

I går idømte retten i Glostrup den 42-årige Tahir Ahmed to år og tre måneders fængsel for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Den 42-årige tilstod i retten og tog betænkningstid med hensyn til anke af straffen. Han blev fortsat varetægtsfængslet og fik desuden 10 års frakendelse af førerretten, oplyser anklager Julie Skovgaard.

Sigtet dødsbilist i retten i kørestol

Ulykken skete den 3. april klokken 23.05. Dagen efter blev den 42-årige varetægtsfængslet 'in absentia', mens han var indlagt på hospitalet, og fem dage senere blev han så fremstillet i retten, hvor han sad i en kørestol og med bandager om hovedet.

Snaps og kokain
Politiet fandt 0,7 gram kokain på den 42-årige, og de retskemiske analyser viste, at han under kørslen var påvirket af kokain. Han tilstod da også, at han både havde drukket snaps og sniffet kokain. Hans spirituspromille blev målt til 0,62.

Den 42-årige forklarede, at han havde lånt bilen af en kammerat, og han kendte ikke bilen og de voldsomme hestekræfter, som V8 motoren havde.

Sammen med to venner skulle han bare køre et smut hen for at hente cigaretter. I krydset Slotsherrensvej og Sommerfuglevej gik det galt. Den 42-årige erkendte, at lyset skiftede til rødt, men han troede, at han kunne nå over over krydset og speedede op.

Den 29-årige kørte frem for grønt lys fra Sommerfuglevej, mens Mercedesen kørte ad Slotsherrensvej. Den 42-årige forsøgte at undvige den anden bilist mod højre.

I retten gav den 42-årige udtryk for, at han var meget ked af, hvad der var sket.

Døds-bilist fængslet: Politiet har mistanke om kokain-kørsel

Under sammenstødet blev den 42-årige selv hårdt kvæstet, mens hans to kammerater slap med lette kvæstelser. Den 42-årige fik kraniebrud og brud på ansigts-skelettet og er stadig mærket af ulykken.

Retten i Glostrup fandt, at der var tale om særlig hensynsløs kørsel. Den 42-årige har en tidligere dom for spirituskørsel.

En række familiemedlemmer til den dræbte 29-årige var mødt op for at overvære retssagen. Erstatningsspørgsmålet efter ulykken er endnu ikke afgjort.