Bilister måtte undvige: Rocker fængslet for vanvidskørsel

Et 31-årigt medlem af rockergruppen Satudarah er søndag blevet varetægtsfængslet i en sag om vanvidskørsel i København

Politiet var talstærkt til stede i området omkring Vesterbro Torv i København i forbindelse med eftersættelsen. Foto: Sune Fischer
Politiet var talstærkt til stede i området omkring Vesterbro Torv i København i forbindelse med eftersættelsen. Foto: Sune Fischer
Følg Krimi

Minimum ti biler måtte lørdag eftermiddag undvige og trække ind til siden, da et 31-årigt medlem af rockerklubben Satudarah med en hastighed på omkring 100 km/t kørte sin motorcykel mod trafikken på Ågade i København.

Det mener anklagemyndigheden hos Københavns Politi, der i dag fremstillede rocker-medlemmet i grundlovsforhør med ønsket om varetægtsfænsgling.

Episoden fandt sted lørdag lidt før fem om eftermiddagen, da en gruppe af Satudarah-rockere forsøgte at køre fra en politipatrulje på de trafikerede veje mellem Nørrebro og Frederiksberg.

Vanvittige scener i København: Rockere jagtet gennem byen

Ifølge sigtelsen tog den 31-årige flugten via blandt andet Vesterbrogade, Pile Allé og Frederiksberg Runddel.

På sin vej bragede han ifølge politiet mindst fire gange over for rødt. Og da han nåede Ågade, fortsatte han som en anden spøgelsesbilist imod færdselsretningen. Alt sammen - ifølge sigtelsen - under påvirkning af hash.

Flere var vidne til den 31-åriges vanvidskørsel, som politiet også optog video og billeder af. På den baggrund besluttede dommer Lene Sadolin-Holst søndag eftermiddag, at der er en bestyrket mistanke om, at den 31-årige er skyldig i sigtelsen.

Rockeren blev efterfølgende varetægtsfængslet i ni dage til 27. september. En kendelse, som han via sin forsvarer med det samme kærede til Landsretten.

Venner med dræbt rocker
Den 31-årige, som trods protest fra pressen er beskyttet af navneforbud, fortalte til retten, at han lørdag eftermiddag var stærkt bedrøvet og frustreret.

Få timer før anholdelsen havde han nemlig begravet sin tætte ven, Satudarah-medlemmet Kevin Andersen, som for to uger siden blev fundet dræbt og parteret i Vestskoven mellem Ballerup og Albertslund.

Efter vanvidskørsel: Rocker kræves fængslet

- Hele den sag har taget hårdt på mig. Jeg trængte til at komme ud og køre. Få noget luft, fortalte den 31-årige, som under fremstillingen stadig var klædt i sort fra top til tå, sådan som Satudarah i forbindelse med begravelsen havde dikteret.

Under den dramatiske anholdelse lørdag måtte politiet påkøre den 31-årige for at stoppe ham. Rockeren havde derfor tydelige knubs og hudafskrabninger med to blodige sår i baghovedet, som de værste følger.

Satudarah sagde farvel til dræbt og parteret rocker'bror'

Ifølge den 31-årige havde han trods sin deprimerede tilstand ikke til hensigt at skade sig selv eller andre.

- Da jeg opdager, at jeg kører i den forkerte side, forsøger jeg at holde helt til højre og gasser også ned, forklarede Satudarah-medlemmet til retten. Dommer Lene Sadolin-Holst havde dog ikke meget til overs for den forklaring.

- I sådan en situation skal man jo stoppe og stige af sin motorcykel. Folk har i frygt skullet undvige dig, og du må have indset, at andre var i fare, lød det fra dommeren.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.