Biljagt endte galt: Politibil totalt udbrændt

En patruljevogn endte i et træ og udbrændte efter biljagt

En jagt på en bilist, der ikke ønskede at tale med politiet, endte torsdag brat for både bilist og patruljevogn.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Politiet oplyser, at en hundepatrulje befandt sig i Faxe Ladeplads, da man besluttede sig for at tjekke en bil, der kørte i Hovedgaden.

Det var føreren af bilen dog tilsyneladende ikke med på, hvorfor han kørte ud af byen i høj hastighed.

Politiet satte efter bilen, og biljagten endte til sidst ved en skovvej uden for byen.

Påkørte træ
Her var vejen så fedtet af nedfaldne blade, at den flygtende bilist endte med at skride ud og køre ind i et træ.

Patruljevognen, der var lige i hælene på bilen, endte med at påkøre den, inden den endte i et andet træ.

Bilisten stak efterfølgende af fra stedet, mens patruljevognen brød i brand og udbrændte fuldstændig. Ingen af betjentene kom dog noget til, om end de begge to blev kørt til et tjek på skadestuen.

Den undvegne bilist nåede dog ikke at være på fri fod så længe, i det han klokken 11.50 blev anholdt af en tilkaldt patrulje.

Det viste sig at være en 22-årig mand fra Karise, som efterfølgende blev afhørt på politistationen i Næstved. Han er siden blevet løsladt.

Havde ikke kørekort
Årsagen til, at han ikke ville lade sig undersøge af politiet, viste sig at være meget simpel. Han havde nemlig ikke noget kørekort.

- Og så tænkte han måske, at han ville blive fradømt retten til at kunne tage et kørekort, siger John Andersen, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.

Men det viser sig måske, at beslutningen om at forsøge at køre fra politiet har gjort ondt væsentligt værre, fortæller han.

- Det forholder sig sådan, at man kan få en nedsat bøde, hvis man er i gang med at erhverve sig kørekort, og man har modtaget undervisning, og det betyder, at man ikke vil blive fradømt muligheden for at erhverve sig et kørekort, siger han.

Men fordi den 22-årige nu ifølge politiet har gjort sig skyldig i en stribe andre forseelser, risikerer han nu netop at miste muligheden for at tage kørekort.

- Vi skal nu have afhørt de to kollegaer, der var involveret, som kan sætte ord på, hvilke forseelser han begik. Ikke alene er han kørt fra politiet, de kan måske også pege på steder, hvor han har kørt for stærkt. Og så har man også pligt til at blive og hjælpe i forbindelse med et færdselsuheld. Han kunne i princippet ikke vide, om de to betjente var bevidstløse eller på anden vis ikke havde mulighed for at komme ud af patruljevognen selv, siger John Andersen.

Det vil nu blive op til politiets jurister at afgøre, hvilke sigtelser der skal rejses mod den 22-årige.