Biljagt i USA: Vanvidsbilist skød efter politiet

Gerningsmanden stjal flere biler og skød mod politiet, før det endte fatalt

Se politiets video fra biljagten her. (Video: AP/Seattle Police)

Det var et mindre mirakel at ingen kom alvorligt til skade i den amerikanske storby Seattle søndag eftermiddag, da en pistolbevæbnet mand gik amok og truede tilfældige mennesker i den indre by.

I en overvågningsvideo frigivet af Seattle Police kan man blandt andet  se hvordan manden, 35-årige Raymond Azevedo kører for stærkt mod en ensretning, påkører andre biler og åbner ild mod politiet før han bliver omringet og dræbt i en kugleregn.

Se videoen over artiklen.

Ifølge politiet havde Raymond Azevedo truet personalet i flere forretninger med en pistol, inden han flygtede ud af bagdøren hos en tatovør og kaprede en bil ved at true chaufføren med sin pistol.

Under den efterfølgende biljagt kaprede Azevedo endnu en bil på samme facon, før han hos en bilforhandler truede to medarbejdere til at udlevere en Chevrolet Camaro.

Det var i Camaroen at Raymond Azevedo, som har adskillige fængselsdomme bag sig, kørte mod ensretningen, påkørte flere biler og skød mod politiet, inden han til sidst sstoppet af politiets skud.

Ifølge Associated Press kom hverken civile eller politifolk til skade ved hændelsen, som har sendt ikke færre end 12 betjente på midlertidig orlov mens sagen undersøges.

Her er det et formodet bankrøveri i den amerikanske by Miami, der ender tragisk.

Voldsom video: Mand med barberkniv dræbt af politiet i USA