Biljagt: Spritstiv mand på flugt fra politiet

Politiet måtte tidligere fredag jagte en påvirket mand igennem indre København - en kvindes bil fik en materiel skade, men der skete ingen personskader

Biljagten endte brat ved Vendersgade og Nørre Farimagsgade. En kvindelig bilist slap med forskrækkelsen (video: privatvideo)

En mand havde tilsyneladende ikke tænkt sig at lade sig kue af, at han havde fået alt for meget at drikke.

Han valgte nemlig at sætte sig i bilen og køre, hvilket resulterede i en vild biljagt igennem Københavns gader.

- En anmelder ringer fra Nørrebro og oplyser os om, at en mand er påvirket ved værtshuset Café Louise lige ved Dronning Louises Bro - en paragraf 53-sag (spritkørsel, red.). Han er ved at sætte sig ind i bil, og vi sender derfor en motorcykelbetjent hen til stedet, siger Henrik Storm, der er vagtchef i Københavns Politi.

Klokken 10.59 fik motorcykelbetjenten således øjenkontakt med den påvirkede herre, som herefter stak af i bilen over Dronning Louises Bro i retning mod indre by, oplyser vagtchefen.

Et øjenvidne oplyser til Ekstra Bladet, at gerningsmanden kørte over for rødt ved Nørre Farimagsgade, Frederiksborggade og til Gothersgade. Undervejs holdt han dog tilbage fra en cyklist, der ikke helt var hurtigt nok til at opfatte situationen, selv om flugtbilisten havde en motorcykelbetjent lige i røven.

Politiet fik kort tid efter styr på situationen, og biljagten endte i krydset i Vendersgade og Nørre Farimagsgade, hvor gerningsmanden ramte ind i siden på en anden bil - som blev kørt af en kvindelig bilist. Ifølge øjenvidnet snurrede kvindens bil rundt, og heldigvis slap hun kun med forskrækkelsen, hvilket videoen også tydeligt viser.

- Klokken 11.08 får vi fanget og anholdt gerningsmanden i Ørstedsparken, der er hoppet ud af bilen og er stukket af til fods. Biljagten resulterede i et mindre materielt færdselsuheld uden personskade, siger Henrik Storm.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger havde gerningsmanden afrikansk udseende, hvilket politiet bekræfter over for Ekstra Bladet.