Billetsvindler spillede pengene op: Det var en ond cirkel

Mand snød med falske billetter for at spille og få penge til spillegæld. Han idømmes to års fængsel

Følg Krimi

Den 30-årige Martin Hibel er ved Retten i Odense idømt to års fængsel for groft bedrageri med falske koncertbilletter. Det oplyser retsformand Jens Lind. 

- Vi er enige om, at den tiltalte skal idømmes fængsel for groft bedrageri, ikke på grund af beløbets størrelse, men på grund af antallet af forhold.

- Det har krævet ganske meget kriminel energi at gennemføre dette, siger retsformanden. 

Den 30-årige var tiltalt for bedrageri, men bliver dømt for særlig groft bedrageri, fordi han har fire tidligere domme bag sig - blandt andet for svindel med falske koncertbilletter. 

Retten finder det også skærpende, at han meldte sig syg i starten af retssagen og fortsatte med at svindle, indtil han blev varetægtsfængslet.

Det var spil på nettet og spillegæld til privatpersoner, der gjorde, at den 30-årige mand endte med at bedrage omkring 62 mennesker med falske koncertbilletter sidste år. Det erkender han i retten. 

- Jeg er sindssygt ked af det, som jeg har gjort. Det hele har været en ond cirkel. Jeg har ikke haft det så godt og har faktisk spillet mange af pengene op. Faktisk har jeg spillet dem alle sammen op, siger han.

Pengene tikkede ind på mandens konto, men de håbefulde købere modtog ikke billetterne. Svindlen foregik blandt andet med falske billetter til Skanderborg Festival, Roskilde Festival, til en koncert med Adele og til en fodboldkamp. 

Svindlen foregik fra maj sidste år til juni i år.

En håndfuld af de mennesker, som manden har snydt på hjemmesiderne dba.dk og guloggratis.dk, sidder ude foran retslokalet. De kommer fra hele landet. 

Skiftevis går de ind og oplyser, hvor meget de skal have i erstatning af den 30-årige mand. Han giver undervejs i retssagen flere undskyldninger til de skuffede købere. 

Anklager Signe Gråkjær Petersen gik blandt andet efter en skærpet dom, fordi manden var meget grov over for køberne, da de henvendte sig for at få pengene igen.

- Et af vidnerne blev kaldt syg i hovedet og omtalt som et dårligt menneske, siger anklageren i sin procedure.

Manden kommer oprindeligt fra Sjælland og bor nu på Bornholm sammen med sin gravide kæreste. Til daglig arbejder han som portør på Bornholms Hospital. Han har tidligere boet på Fyn.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.