Bizar sag: Tysk politiker tjekkede Lottotal og købte cowboy-roman efter drab

Mistænkt: Tævede mand ihjel og begik bagefter selvmord med strøm

Gerwald Claus-Brunner var politiker for piratpartiet. I forrige weekend tog han sit eget liv. Angiveligt efter først at have dræbt en anden mand.
Foto: Britta Pedersen/picture-alliance
Gerwald Claus-Brunner var politiker for piratpartiet. I forrige weekend tog han sit eget liv. Angiveligt efter først at have dræbt en anden mand. Foto: Britta Pedersen/picture-alliance
Følg Krimi

En bizar drabssag har den seneste uges tid vakt opsigt i Tyskland.

Her er den 44-årige politiker Gerwald Claus-Brunner mistænkt for drabet på sin eks-kollega, 29-årige Jan Mirko i forrige weekend.

Efterfølgende begik den 44-årige selvmord - angiveligt med elektrisk stød.

Tyske medier beskriver, hvordan drabet skete i den 29-åriges lejlighed i det nordlige Berlin, hvor han blev kvalt og tævet ihjel.

Den tyske avis Bild skriver, at Gerwald Claus-Brunner efterfølgende fragtede liget af den 29-årige gennem Berlin ved hjælp af en sækkevogn med en sort kasse, som han selv skubbede gennem byens gader.

Tysk politiker dræbte mand og kørte liget rundt i sækkevogn

I følge Bild holdt han undervejs pause ved en kiosk, hvor han tjekkede de aktuelle Lotto-tal. Og ved samme lejlighed købte han også et hæfte med en billig Westernroman.

Sækkevognen, der fragtede kassen med liget, lod han stå udenfor. Til Bild fortæller kioskejeren, at han spurgte Claus-Brunner, hvad han havde i kassen.

Hertil svarede den 44-årige 'gammelt tøj'.

Fragtede lig 11 kilometer
Gerwald Claus-Brenner lejlighed ligger i Steglitz kvarteret og den 29-åriges lejlighed i det nord-vestlige Wedding kvarter. Distancen mellem de to lejligheder er 11 kilometer.

 

Motivet til drabet menes at være forsmået kærlighed. Og i forbindelse med sit selvmord sendte Claus-Brunner et bekendelsesbrev til en anden politiker, skriver Die Welt.

Begge lig blev fundet mandag i den forgangne uge.

Det beskrives, hvordan de to kendte hinanden fra partiet, hvor den 29-årige arbejdede i Claus-Brunners valgkredskontor.

Ifølge Die Welt dannede de ikke par, men samtidig beskriver medier, hvordan Claus-Brunner tilsyneladende var besat af den unge mand.

Så besat, at han ligefrem stalkede den 29-årige, der i den forbindelse indgav politi-anmeldelse i løbet af sommeren.

I øvrigt skal Claus-Brunner tidligere have haft en politisag i forbindelse med, at han stalkede en anden mand.

Erklærede kærlighed på Twitter
På Twitter havde Claus-Brunner i løbet af de seneste måneder kærligt omtalt den den dræbte 29-årige som 'wuschelkopf' - på dansk krøltop eller krusehoved. Twitter-beskederne indeholdt ofte også et hjerte.

Og fredagen før drabet var den 44-årige atter aktiv på sociale medier. Her bragte han et billede af den 29-årige, der fulgtes af følgende ordlyd:

'Meine Liebe, mein Leben, für dich lieber Wuschelkopf, für immer und ewig - på dansk 'Min kærlighed, mit liv, til dig elskede krusehoved, for evigt og altid.'

Flere tyske medier beskriver, hvordan den 29-årige kort forinden havde fundet sig en hunkøns-kæreste.

Gennem en årrække har 44-årige Claus-Brunner været en populær skikkelse i medierne, hvor han ofte har været gæst i talkshows og lignende.

I 2011 blev han valgt ind i Abgeordnetenhaus - delstaten Berlins parlament - for Pirat-partiet. Og blev han kendt for sin aparte optræden med palæstinsenser-tørklæde om hovedet og ofte iført overalls.

Han har selv forklaret, hvordan han blev født på vej hjem efter en ferie i Danmark, har han gerne fortalt.

Han er opvokset sammen med fire søskende på en bondegård i nærheden af byen Osnabrück i delstaten Niedersachsen.

I følge Bild var der streng disciplin i hjemmet, og da han som 14-årig sprang ud som homoseksuel, tævede faren ham ud af barndomshjemmet.

En af hans brødre to livet af sig på et tidspunkt i 1980'erne.

Han selv blev mobbet i skolen, og på et tidspungt detonerede han 50 kilo ammonium-nitrat gødning i en skov. På et andet tidspunkt stjal han i fællesskab med sin bror en bil - det skete, mens bilens rettelige ejer var ude for at tisse.

Faren var dyrlæge, og i 1990'erne var han under efterforskning for illegal handel med medicin. Og i den forbindelse flygtede forældrene til Canada.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+