Bizart ritual: Elever tæskede fødselsdagsbarn

Lørdag kom det frem, at 11 elever var blevet sendt hjem fra Roskilde Katedralskole, fordi en voldsepisode havde fundet sted på skolen. Der er tale om et fødselsdagsritual i en drengegruppe

Når man har fødselsdag, så skal man have tæsk i det antal sekunder, som man fylder år.

Sådan lyder det bizarre fødselsdagsritual, som en gruppe drenge på Roskilde Katedralskole ifølge sn.dk har med hinanden.

Den seneste 'fødselsdagsfejring' fandt sted 9. november i skolens gymnastiksal, og efter videoer af episoden begyndte at florere på de sociale medier, måtte skolen skride ind.

Derfor blev 11 drenge sendt hjem fra skole, mens skolen samtidig har meldt det til politiet som en voldssag.

Eleven, som på videoen bliver overfaldet af ti andre elever, var ifølge Ekstra Bladets oplysninger med på idéen, som muligvis tog overhånd. Ekstra Bladet har talt med flere kilder, som bekræfter forløbet og fortæller, at der altså er tale om en tradition i en vennegruppe.

Han fyldte 16 år, og derfor skulle han traditionen tro have tæsk i 16 sekunder.

En af de 11 hjemsendte elever er allerede blevet frikendt og er tilbage i skole, mens de resterende ti fortsat er hjemsendt.

De kan se frem til midlertidig eller permanent bortvisning, hvis de ikke reagerer inden for høringsperioden, som varer fem dage, men kan forlænges i op til 14 dage.

Skolens rektor, Claus Niller Nielsen, ønsker ikke at kommentere sagen, mens denne efterforskes, men han bekræfter dog, at der er en sag, som er meldt til politiet.

- Vi har set, hvad vi har set, og vi tager på det kraftigste afstand fra det. Det skal ikke ske på Roskilde Katedralskole, siger rektoren til sn.dk.

Politiet har over for sn.dk bekræftet, at de har modtaget en skriftlig anmeldelse og er i gang med at undersøge sagen.