Black Army kastede sten mod politi og brandfolk

Politibetjent ramt på skulderen og brandmand på hjelmen i nat, da de ville slukke brande i containere i Herning-forstaden Gullestrup

Det var i dette kvarter i Gullestrup ved Herning, at politi- og brandfolk i nat blev overfaldet med stenkast af seks til otte medlemmer af banden Black Army. Foto Ole Frederiksen
Det var i dette kvarter i Gullestrup ved Herning, at politi- og brandfolk i nat blev overfaldet med stenkast af seks til otte medlemmer af banden Black Army. Foto Ole Frederiksen
Følg Krimi

Det er ikke kun i Vollsmose i Odense, at folk, der bare vil gøre deres arbejde, bliver forulempet af bander. I nat rykkede fænomenet til Gullestrup ved Herning, hvor politi og brandfolk var tilkaldt for at slukke brande i flere containere i Lyngens Kvarter. Men midt under deres vigtige indsats blev politi- og brandfolkene angrebet af en flok unge mænd med tilknytning til banden Black Army.

Fem stenkastere blev anholdt, mens én stadig er på fri fod, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi. En politibetjent blev ramt på skulderen med en sten, mens en brandmand kunne takke sin hjelm for, at han ikke fik en alvorlig hovedlæsion fra en af de farlige sten. Ingen af de to ramte led nævneværdig personskade, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Konfrontationen mellem de seks-otte Black Army-folk og politi og brandvæsen tog angiveligt sit udgangspunkt i, at politiet tidligere på aftenen havde været i bydelen for at bede de samme bandemedlemmer om at skrue ned for højlydt musik, som generede naboerne.

Tre mand i grundlovsforhør

Flere politi- og brandbiler blev også ramt under sammenstødet. Black Army-folkene flygtede efter stenkastene fra stedet. Alle de fem anholdte fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Herning i eftermiddag med en sigtelse for 'vold mod tjenestemand i funktion'. Det drejer sig om en 20-, 23- og 24-årig mand fra Herning og en 18- og 20-årig mand fra Horsens.

Mere end 20 personer med tilknytning til bandemiljøet, herunder Black Army i Herning, er blevet fængslet det seneste års tid.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi var nattens sammenstød blot det seneste af flere mellem Black Army-medlemmer og politiet.

- Der er ikke tale om nogen verserende bandekonflikt, men en pludselig opstået situation. Det er også alvorligt nok. Politi- og brandfolk, og alle andre, skal have lov til at udføre deres arbejde i fred og ro, siger vicepolitiinspektør Kell Svenningsen fra lokalpolitiet i Herning til Ekstra Bladet.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller